Το βάθρο των δέκα τίτλων!

Οι ανατροπές στο Γκραν Πρι της Ευρώπης έφεραν τη νίκη του Φερνάντο Αλόνσο, αλλά και τους Κίμι Ραϊκόνεν, Μίκαελ Σουμάχερ στο βάθρο. Οι τρεις πιλότοι βρέθηκαν μαζί στην πρώτη τριάδα ξανά, έπειτα από έξι χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στις 25 Ιουνίου 2006 στον Καναδά, μόνο που τότε ο «Σούμι» ήταν δεύτερος και ο Ραϊκόνεν τρίτος.
Αν θέλετε και την τελευταία φορά που οι τρεις πιλότοι ανέβηκαν στο βάθρο με την ίδια σειρά, αυτή ήταν έντεκα μήνες πριν, στις 25 Ιουλίου 2005. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τριάδα είχε κάτι ξεχωριστό στο βάθρο της Βαλένθια. Αυτό ήταν οι δέκα τίτλοι συνολικά που έχουν και οι τρεις. Ως γνωστόν, εφτά έχει ο Σουμάχερ (1994-1995, 2000-2004), ο Αλόνσο δυο (2005-2006) και ο Ραϊκόνεν έναν (2007).
Μάλιστα, αυτοί ήταν και οι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές μέσα σε μια εφταετία. Για το λόγο αυτό συγκινήθηκε ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, καθώς οι δυο εξ' αυτών (Σουμάχερ, Ραϊκόνεν), έχουν πανηγυρίσει τίτλους με τη Ferrari, κάτι που παλεύει να κάνει και ο Αλόνσο με... νύχια και με δόντια!
«Είδα τους τρεις πρωταθλητές της δικής μου Ferrari αγκαλιά στο βάθρο και ήρθαν στο μυαλό μου κι άλλες εκπληκτικές νίκες των τελευταίων 15 ετών, καθώς και πρόσωπα που είχαν καθοριστική συμβολή σε αυτήν την πορεία, από τον Μίκαελ και τον Κίμι, από τον Τοντ και τους άλλους πιλότους, τους μηχανικούς και τεχνικούς. Ήταν πραγματικά κάτι που με άγγιξε», ήταν τα λόγια του προέδρου της Scuderia για το εν λόγω σκηνικό.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!