Κροος, με ακρίβεια υπολογιστή

Κροος, με ακρίβεια υπολογιστή

Κροος, με ακρίβεια υπολογιστή

bet365

Ο Τόνι Κροος είναι ίσως ο πιο πολύτιμος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον κορυφαίο πάσερ της La Liga.

Το καλοκαίρι του 2014, αφού η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να μην να του δώσει μισθό σαν και αυτόν που έπαιρναν τα μεγαλύτερα αστέρια του κλαμπ, ο Τόνι Κροος άφησε πίσω του την Allianz Arena. Το τεράστιο ταλέντο από τις ακαδημίες των Βαυαρών κατέκτησε το Mundial με την Εθνική Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε από την Ρεάλ και έγινε ο 4ος παίκτης που σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο και παίρνει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά τους Πολ Μπράιντερ (1974), Ρονάλντο (2002) και Φάμπιο Καναβάρο (2006). Υστερα από 2+ σεζόν στο Santiago Bernabeu, ο Κροος είναι ίσως ο πιο πολύτιμος παίκτης της Βασίλισσας μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Ράμος και σίγουρα από τους top αγαπημένους του Ζινεντίν Ζιντάν. «Είναι σε φόρμα επειδή είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Ο ίδιος μου λέει ότι δεν φοβάται να παίζει κάθε τρεις μέρες. Ανακτά τις δυνάμεις του απίστευτα γρήγορα».

Από τη μέρα που αποκτήθηκε, ο 26χρονος είναι από τα πιο glamorous ονόματα των Blancos και όπως ενημερώνουν οι εταιρίες στατιστικών και το επίσημο site του κλαμπ, ο πιο αξιόπιστος... υπολογιστής στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος. Φέτος έχει παίξει και στους 7 αγώνες στο ξεκίνημα της La Liga, αγγίζει το 93% στις επιτυχημένες πάσες, έχοντας 450 ολοκληρωμένες, ενώ τα υπόλοιπα στατιστικά του είναι 14 τάκλιν, 2 ασίστ και 1 γκολ. Για την ακρίβεια έχει 92.96% στις μεταβιβάσεις βάζοντας από κάτω κάθε άλλο παίκτη, όπως και τους -επίσης μέσους- Αρντά Τουράν (92.75%), Σέρχιο Μπουσκέτς (92.21%) και Μπρούνο Σοριάνο (91.71%) οι οποίοι είναι οι πιο κοντινοί του.

Οι πράγματικά εντυπωσιακοί αριθμοί του Γερμανού δεν είναι απλά προϊόν εύκολων πασών σε κοντινές αποστάσεις και από το 92.96% πέφτει μόνο στο 90.71% στις μεταβιβάσεις του στο μισό του αντιπάλου. Τις 2 του ασίστ τις έχει δώσει στους κεντρικούς αμυντικούς, Σέρχιο Ράμος και Πέπε με εκτελέσεις κόρνερ και ο ίδιος έχει πετύχει το νικητήριο γκολ στον αγώνα κόντρα στην Θέλτα με το trademark πλασέ από το όριο της περιοχής. Από τη μέρα που έγινε παίκτης της Ρεάλ, βρίσκεται σχεδόν ένα... παιχνίδι μακριά από το να φτάσει τις 5.000 πάσες (4.909) και το ποσοστό του και εδώ είναι φανταστικό, καθώς φτάνει στο 93.06%. Σε αυτό το διάστημα, ο παίκτης που βρίσκεται πιο κοντά στην επίδοσή του είναι ο Σέρχιο Μπουσκέτς με 4.578 επιτυχημένες μεταβιβάσεις και ποσοστό 90.89%.

Ο Κροος είναι ο κλασικός Γερμανός που έχει ψηλά την πειθαρχία και την οργάνωση, λόγος για τον οποίο όταν ήταν μικρός επέλεξε να παίζει σαν μέσος. Οπως μπορεί να διαβάσει κάποιος στο ρεπορτάζ της Marca (από την οποία είναι παρμένος και ο πίνακας), ο ξανθομάλλης άσος απολαμβάνει να αναλύει τους αγώνες στα αποδυτήρια πολύ περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του, προετοιμάζεται τέλεια για τα ματς και είναι μεθοδικός και τελειομανής εντός και εκτός γραμμών. Σίγουρα ένας από τους παίκτες που ο Ζιντάν δεν μπορεί να αντικαταστήσει και η Ρεάλ είναι πολύ τυχερή που μπόρεσε να τον πάρει μόνο με 25 εκατ. ευρώ, σε ένα deal που με βάση τα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο του σήμερα, είναι από τα καλύτερα της ιστορίας της...

Παγκόσμια Ρεάλ: Κροος ο 4ος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης