H Land Rover οδηγεί τη Virgin στο διάστημα

H Land Rover οδηγεί τη Virgin στο διάστημα

H Land Rover οδηγεί τη Virgin στο διάστημα
Η Land Rover είχε τη δική της συνεισφορά στην αποστολή της Virgin Galactic,η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη της πλήρως επανδρωμένη διαστημική πτήση.

Η Land Rover ετοίμασε κάτι πολύ ιδιαίτερο για την πρώτη επανδρωμένη πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα. Στο πλευρό του, ο ιδιοκτήτης της, Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε τα Range Rover Astronaut Edition και Land Rover Defender 110 τα οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη μετακίνηση προς το σημείο πτήσης και μετέπειτα στη ρυμούλκηση του σκάφους.

Η Virgin Atlantic πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στο διάστημα με πλήρες πλήρωμα, το οποίο απαρτήθηκε από 4 ειδικούς και δύο πιλότους. Ανάμεσα στο πλήρωμα ήταν και ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η αποστολή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο διαστημικό αεροδρόμιο "Αμέρικα" που βρίσκεται στο New Mexico. Αυτή ήταν η τέταρτη εμανδωμένη πτήση της εταιρίας στο διάστημα, με το πλήρωμα να βιώνει στιγμές μηδενικής βαρύτητας κοιτώντας παράλληλα τον πλανήτη μας απο μακριά.Land Rover Virgin Atlantic

Ο πρόεδρος και CEO της Jaguar Land Rover της Β. Αμερικής δήλωσε υπερήφανος για το μεγάλο επίτευμα στο οποίο συμμετείχε η εταιρίας του. «Η Land Rover νιώθει υπερήφανη που υποστήριξε αυτήν τη συναρπαστική αποστολή και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε όλες τις πτήσεις στο μέλλον.

Πρόκειται για ένα απίστευτο τεχνικό και ανθρώπινο επίτευγμα από την ομάδα της Virgin Galactic, καθώς έδωσαν στην έννοια της προσωπικής περιπέτειας μία συναρπαστική νέα διάσταση».Land Rover Virgin Atlantic

Τα Land Rover αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής της ομάδας της Virgin Galactic. Αναλαμβάνουν τη ρυμούλκηση των διαστημικών οχημάτων, τη μεταφορά εξοπλισμού και τον καθαρισμό των διαδρόμων πριν από την απογείωση για την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα σε ένα σκάφος σχεδιασμένο για εμπορική χρήση. Η συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια.

Η σημασία της συνεργασίας έχει αποδειχτεί στην πράξη, καθώς το 2019 ο CEO της Jaguar Land Rover, Δρ, Τζέρι Μακγκόβερν και ο ιδρυτής της Virgin Atlantic, Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αποκάλυψαν το Range Rover Astronaut Edition. Land Rover Virgin Atlantic

Η πρώτη πλήρως επανδωρμένη πτήση της Virgin Atlantic μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση και άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το γεγονός αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!