To Subaru Outback σημείωσε κορυφαία βαθμολογία στο Euro NCAP

To Subaru Outback σημείωσε κορυφαία βαθμολογία στο Euro NCAP

To Subaru Outback σημείωσε κορυφαία βαθμολογία στο Euro NCAP
Το Subaru Outback ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές ασφάλειας Euro NCAP με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο αυτοκίνητο.

Το 2022 ξεκίνησε με τα καλύτερα δυνατά νέα για τη Subaru. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα στην Ελλάδα το ανανεωμένο Forester και τώρα έρχεται με ακόμα μια ανακοίνωση. Το νέο Outback συγκέντρωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στις δοκιμές για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP).

Το μοντέλο της Subaru πέρασε από τέσσερις τομείς αξιολόγησης: Ενήλικου επιβάτη, Ανήλικου επιβάτη, Ευάλωτων χρηστών δρόμου και Υποβοήθησης Ασφάλειας. Σε όλες τις δοκιμές ξεπέρασε το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόκτηση της μέγιστης βαθμολογίας των πέντε αστέρων. Μάλιστα κατάφερε να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 88,8%.

Subaru Outback

Χάρη στην τεχνολογία Υποβοήθησης Οδήγησης EyeSight, την τελευταία γενιά του συστήματος πρόληψης σύγκρουσης της Subaru, το Outback πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Αυτό είναι καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ποτέ όχημα ιαπωνική φίρμα στις δοκιμές σύγκρουσης Υποβοήθησης Ασφάλειας.

Το Euro NCAP στην ετήσια αναφορά του σημειώνει: «Οι δοκιμές έδειξαν μεγάλες διαφορές στις βαθμολογίες ADAS. Από τις καλύτερες ήταν αυτές του Subaru Outback, με βαθμολογίες 95%, χάρη στο υπερσύγχρονο AEB (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης), την υποστήριξη της λωρίδας και τα συστήματα υποβοήθησης ταχύτητας και προσοχής».

Subaru Outback

Η τελευταία δοκιμή Υποβοήθησης Ασφάλειας του Euro NCAP εισάγει την αξιολόγηση της κατάστασης επιβατών, την οποία το Outback πέρασε με επιτυχία χάρη στο Subaru Driver Monitoring System. Αυτή είναι η νέα τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου Οδηγού, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν αισθάνεται κούραση ή αποσπάται η προσοχή του κατά την οδήγηση.

Το Subaru Outback πέτυχε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές Ευάλωτων Χρηστών Δρόμου σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, πάλι το καλύτερο αποτέλεσμα που δημοσιεύτηκε ποτέ από όχημα των Ιαπώνων. Η τελευταία αξιολόγηση του Euro NCAP απαιτεί νέα σενάρια δοκιμών για το Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (AEB), ενισχύοντας τόσο την προστασία των πεζών όσο και την προστασία του ποδηλάτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!