Dacia: Η ιστορία πίσω από τα 2 εκατομμύρια Duster

Dacia: Η ιστορία πίσω από τα 2 εκατομμύρια Duster

Κώστας Παστρίμας
Dacia: Η ιστορία πίσω από τα 2 εκατομμύρια Duster
Η Dacia μάς ξεναγεί στην μοναδική ιστορία του Duster και σε όσα έχει πετύχει το δημοφιλές SUV.

Στο τέλος του 2021 η Dacia έφτασε ένα πραγματικά σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της. Κατάφερε να βγάλει στην παραγωγή 2.000.000 Duster τα οποία παραδόθηκαν σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε ένα διάστημα 11 ετών! Πίσω στο 2010 βγήκε στην αγορά το πρώτο Duster, το οποίο έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στα SUV βάζοντάς τα σε όλα τα σπίτια σε κάθε γωνιά του κόσμου.

dacia duster

Το Dacia Duster κατασκευάζεται στη Ρουμανία στο εργοστάσιο του Μιοβένι και σχεδιάστηκε από τον Ντέιβιντ Ντουράντ. Ο κόσμος το αγάπησε για την πρακτικότητα, την αξιοπιστία, την απλότητα και το στιλ του, ενώ ήταν πολύ προσιτό οικονομικά για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Αυτό οδήγησε στην παραγωγή 2 εκατομμυρίων μονάδων κάτι που αναλογεί σε 2.100 γήπεδα ποδοσφαίρου ή αν τα βάζαμε στη σειρά θα έφταναν από το Ελσίνκι μέχρι την Άγκυρα της Τουρκίας!

dacia duster

Από το εργοστάσιο της Ρουμανίας φεύγουν κάθε μέρα περίπου 1.000 Duster, ενώ ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην Μεγάλη Βρετανία επιλέγουν το Duster περισσότερες γυναίκες αντί για άνδρες. Στην Τουρκία ο μέσος όρος ηλικίας που αποκτά Duster είναι 42 ετών που είναι ο χαμηλότερος, ενώ σε Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία οι αγοραστές αγαπάνε τη φύση, το περπάτημα, την ποδηλασία και τα ταξίδια. Σύμφωνα με στοιχεία της Dacia ο βασικός λόγος που αποκτά κάποιος το Duster είναι η τιμή του και ο δεύτερος λόγος είναι ο σχεδιασμός του.

dacia duster

Ο Λοΐκ Φουβρέ, επικεφαλής του πρώτου Dacia που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη Γενεύη το 2009, θυμάται από εκείνη την εποχή: «Περπάτησα δίπλα στο αυτοκίνητο για να επιβεβαιώσω ότι είχαμε πετύχει μια ταχύτητα αρκετά χαμηλή που θα περίμενες από ένα όχημα 4X4 παντός εδάφους», τονίζοντας τις αμέτρητες δοκιμές εκτός δρόμου που έγιναν πάνω στο πρώτο Duster.

dacia duster

Το Dacia Duster έχει βραβευτεί περισσότερες από 40 φορές σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ρουμανία, η Βρετανία και το Βέλγιο, ενώ έχει τοποθετηθεί σε πολλές κοινωνικές υπηρεσίες όπως πυροσβεστική, ασθενοφόρο, ακόμα και στον στρατό. Έχει πάρει μέρος σε αγώνες όπως το Andros Trophy, το Rally Aicha des Gazelles στο Μαρόκο, ακόμα και στο Pikes Peak στην Αμερική! Ταξίδι, φύση, περιπέτεια, είναι μέσα στο DNA του ξεχωριστού SUV το οποίο απολαμβάνουν πλέον περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πελάτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!