Η Toyota μαθαίνει στα αυτοκίνητά της να κάνουν drift μόνα τους (vid)

Η Toyota μαθαίνει στα αυτοκίνητά της να κάνουν drift μόνα τους (vid)

Η Toyota μαθαίνει στα αυτοκίνητά της να κάνουν drift μόνα τους (vid)
Tα αυτόνομα αυτοκίνητα της Toyota δεν θα οδηγούν απλά, αλλά θα μας πηγαίνουν στον επιθυμητό προορισμό μας κάνοντας drift.

Τα αυτοκίνητα του σήμερα διαθέτουν πολλές προηγμένες τεχνολογίες και συνεχώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν νέες λύσεις για να τις εμπλουτίσουν. Μία από τις τεχνολογίες του μέλλοντος είναι η αυτόνομη οδήγηση, που ήδη αρκετές μάρκες προσπαθούν να ενσωματώσουν στα μοντέλα τους, ωστόσο λίγες το έχουν καταφέρει.

Τώρα η Toyota πηγαίνει την αυτόνομη οδήγηση ένα βήμα παραπέρα. Για το λόγο αυτό πήρε μια Supra, που έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα του Formula Drift. Όμως έχει υποστεί ορισμένες αλλαγές, ιδίως στον τομέα του λογισμικού και πλέον μπορεί να κάνει drift μόνη της.

Toyota Supra Drift

Μέσω του Toyota Research Institute (TRI), η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε ένα ειδικό λογισμικό όπου κάνει τη Supra να drift-άρει μόνη της. Η τεχνολογία του, σε συνδυασμό με το Nonlinear Model Predictive Control του TRI, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί πέρα από τα όριά του. Την κίνηση του τιμονιού, τα πεντάλ, τα φρένα και την ανάρτηση την ελέγχει το ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή.

Η Toyota παίρνει το εγχείρημα στα σοβαρά. Τα αυτοκίνητα ακόμα και σήμερα μπορούν να τεθούν εκτός ελέγχου σε βρόχινες συνθήκες ή ακόμα και όταν χιονίζει. Η ιαπωνική φίρμα θέλει να «διδάξει» τα μοντέλα της να χειρίζονται τις καταστάσεις αυτές μέσω προηγμένων συστημάτων βοήθειας οδηγού.

Toyota Supra Drift

Η Toyota συνεργάστηκε με το Dynamic Design Lab στο Πανεπιστήμιο του Stanford ώστε να κατασκευάσει ένα σύστημα ασφαλείας. Παράλληλα άντλησε πληροφορίες από ειδικούς της GReddy και από τον θρύλο των αγώνων drift, Κεν Γκούσι. Ο πόθος των Ιαπώνων είναι να δώσουν το επίπεδο ελέγχου του αυτοκινήτου που έχει ο Γκούσι στους οδηγούς δρόμου.

Toyota Supra Drift

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Toyota Supra που κάνει μόνη της drift.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!