Αλέξανδρος Λιώκης: O Έλληνας σχεδιαστής πίσω από την Alfa Romeo Tonale

Αλέξανδρος Λιώκης: O Έλληνας σχεδιαστής πίσω από την Alfa Romeo Tonale

Κώστας Μπιτσικώκος
Αλέξανδρος Λιώκης: O Έλληνας σχεδιαστής πίσω από την Alfa Romeo Tonale
Ο επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης του νέου ιταλικού SUV νιώθει υπερήφανος για το αποτέλεσμα και ευχαριστεί τους συνεργάτες του.

Τον Απρίλιο έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμα της Tonale, της πρώτης υβριδικής Alfa Romeo. Το αμάξωμα μήκους 4,53 μέτρων εντυπωσιάζει με το δυναμισμό που εκπέμπει, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φινέτσα της ιταλικής μάρκας. Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της Tonale, ο Έλληνας σχεδιαστής της έκανε το πρώτο σχόλιο στο facebook.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης είναι lead exterior designer της Tonale, κάτι που σημαίνει ότι ηγήθηκε της ομάδας που σχεδίασε το αμάξωμα του compact SUV. Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Έφθασε και είναι… κορίτσι! Είναι μία Alfa! Ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν παιδί. Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στο οποίο είχα μεγάλη συμμετοχή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, τους προϊσταμένους μου (για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους), τους σχεδιαστές, του κατασκευαστές μοντέλων σε φυσικό μέγεθος, τους μοντελιστές 3D, τους μηχανολόγους, τους συναδέλφους στους τομείς του product, του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας, στο εικονικό εργαστήριο και όσους εργάστηκαν για αυτό το αυτοκίνητο, για τις εκπληκτικές δυνατότητές τους, το πάθος και την τεράστια υπομονή. Πίσω από το αυτοκίνητο κρύβεται τεράστια ομαδική δουλειά και προσωπική θυσία, προκειμένου να του δοθεί ψυχή. Γιατί χωρίς ψυχή δεν θα ήταν Alfa. Καλώς ήλθες Tonale!»

Alfa Romeo Tonale

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!