Νέο Opel Astra: Στην Ελλάδα την άνοιξη με έως 225 ίππους! (vid)

Νέο Opel Astra: Στην Ελλάδα την άνοιξη με έως 225 ίππους! (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέο Opel Astra: Στην Ελλάδα την άνοιξη με έως 225 ίππους! (vid)
To compact οικογενειακό αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου Stellantis και θα κυκλοφορήσει επίσης σε έκδοση station wagon.

Θέμα εβδομάδων είναι η ανακοίνωση των τιμών του νέου Astra από την ελληνική αντιπροσωπεία της Opel. Το 5θυρο hatchback μοντέλο θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσα στην άνοιξη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η έκδοση Sports Tourer με station wagon αμάξωμα.

Το νέο Astra έχει μήκος 4,37 μέτρα, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ρούσελσαϊμ και βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, γεγονός που του επιτρέπει να εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία. Όπως έχει ανακοινώσει η Opel, το 2023 θα λανσαριστεί το 100% ηλεκτρικό Astra-e. Μέχρι τότε, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε συμβατικές εκδόσεις αλλά και plug-in υβριδικές (με δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων για έως 60 χλμ).

Opel Astra 2022

Η γκάμα έχει εύρος ισχύος από 110 έως 225 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος 1.2 τούρμπο βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εμφανίζει μέση κατανάλωση 5,4 λίτρα ανά 100 χλμ. Το υβριδικό Astra προσφέρεται σε δύο παραλλαγές ισχύος, με 180 και 225 ίππους. Η μέση κατανάλωση είναι από 1 έως 1,4 λ. καυσίμου ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μόλις 22-26 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και θα έχει καθημερινά ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!