Lexus: Νέες φωτογραφίες του επερχόμενου ηλεκτρικού σεντάν

Lexus: Νέες φωτογραφίες του επερχόμενου ηλεκτρικού σεντάν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Lexus: Νέες φωτογραφίες του επερχόμενου ηλεκτρικού σεντάν
Η εξηλεκτρισμένη εποχή της Lexus πλησιάζει και η ιαπωνική φίρμα έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό της σεντάν.

Η θυγατρική εταιρεία της Toyota μπαίνει δυναμικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μέχρι το 2035, όλα τα μοντέλα της γκάμας της Lexus σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και αυτό σημαίνει πως θα ακολουθήσει την τάση αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών που εγκαταλείπουν τους θερμικούς κινητήρες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Lexus μαζί με την Toyota αποκάλυψαν έναν στόλο από πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα που θα περάσουν μελλοντικά στην παραγωγή. Συγκεκριμένα η Lexus ετοιμάζει επίσης τον αντικαταστάτη της LFA, το Electrified Sport Concept και πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο με το μοντέλο «εν δράσει».

Lexus Electrified Sedan Concept

Τώρα η ιαπωνική φίρμα δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες στα social media σχετικά με το εν λόγω μοντέλο. O σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα επιθετικός και διαθέτει αρκετά σπορ χαρακτηριστικά που διαφέρουν σημαντικά από την υπόλοιπη γκάμα της φίρμας.

Έχει σχεδιαστηκές ιδιαιτερότητες ενώ ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος. Ανάμεσά τους διακρίνεται μια αεροτομή μικρών διαστάσεων, ενώ στον μαύρο προφυλακτήρα η απουσία των εξατμίσεων είναι εμφανής και παράλληλα απόλυτα λογική. Φυσικά πρόκειται για ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες και η τελική εμφάνιση του μοντέλου αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις.

Lexus Electrified Sedan Concept

Σε αντίθεση με το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο, η Lexus κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το Electrified Sedan Concept. Μέχρι το 2030, η Lexus σκοπεύει να διαθέτει στις κυριότερες αγορές της (Ευρώπη, Αμερική, Κίνα) μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!