Test Drive Honda CR-V e:HEV: Υψηλά στάνταρ

Test Drive Honda CR-V e:HEV: Υψηλά στάνταρ

Test Drive Honda CR-V e:HEV: Υψηλά στάνταρ
Το ανανεωμένο Honda CR-V είναι υβριδικό και παραμένει ένα πολυτελές και πρακτικό SUV - όπως ήταν πάντα.

Έχουν περάσει πολύ πάνω από 2 δεκαετίες από τότε που εμφανίστηκε στον κόσμο η πρώτη γενιά Honda CR-V. Ήταν ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάμεσα στα σύγχρονά του SUV - όχι επειδή ήταν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό ή διέθετε κάποια πρωτοποριακή τεχνολογία, αλλά επειδή άλλαξε τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των ανθρώπων και τη στάση τους προς τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.

honda cr-v

Ο ανταγωνισμός, όμως, είναι πλέον πολύ πιο σκληρός, ενώ η αγορά είναι γεμάτη από αντιπάλους - πολλοί από τους οποίους προέρχονται από premium μάρκες και έχουν πολύ πιο σπορ χαρακτήρα και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από το πάντα λειτουργικό CR-V. Επομένως, από την πέμπτη γενιά του μοντέλου υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ανανέωση στα σημεία

Αυτή η 5η γενιά παρουσιάστηκε το 2018 και ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωση το CR-V μοιάζει αρκετά με το απερχόμενο μοντέλο, κάτω από το αμάξωμα έχει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου ενός υβριδικού συστήματος κίνησης και άλλων αναβαθμίσεων. Η δέσμευση της Honda στα υβριδικά κινητήρια σύνολα σημαίνει ότι δεν υπάρχει ντίζελ και, από τα τέλη του 2020, το υβριδικό είναι η μόνη επιλογή.

honda cr-v

Το μεταξόνιο του CR-V έχει αυξηθεί και αυτό σημαίνει μεγαλύτερο διαθέσιμο εσωτερικό χώρο, καθώς πλέον μπορεί να φιλοξενήσει 7 θέσεις επιβατών. Η επιπλέον σειρά καθισμάτων είναι περιορισμένου μεγέθους, ωστόσο αυτά τα επιπλέον καθίσματα εξακολουθούν να δίνουν στο CR-V ένα πλεονέκτημα έναντι ορισμένων αντιπάλων, που είναι αυστηρά μόνο πέντε θέσεων. Το μειονέκτημα είναι ότι το πορτμπαγκάζ σε αυτό το μοντέλο πέμπτης γενιάς είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από πριν, αν και εξακολουθεί να προσφέρει 497 λίτρα με τα καθίσματα στη θέση τους και έως 1.692 λίτρα με όλα τα καθίσματα αναδιπλωμένα, δηλαδή είναι όσο μεγάλο χρειάζεται.

Ποιότητα στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό υπάρχουν πιο σημαντικές αλλαγές και το CR-V επωφελείται από τη διάθεση της Honda να ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο, με βελτιώσεις στα χρησιμοποιούμενα υλικά. Η διάταξη του ταμπλό του CR-V είναι εργονομική, με τα βασικά χειριστήρια κοντά στον στο τιμόνι. Υπάρχει επίσης άφθονος χώρος κάτω από την κεντρική κονσόλα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δίνει στον οδηγό πολλές επιλογές για να εμφανίσει τις απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ προαιρετικά διατίθεται και σύστημα head-up display.

honda cr-v

Η άριστη εκμετάλλευση των χώρων είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του CR-V, όπως παραδοσιακά στα αυτοκίνητα της Honda. Με εξωτερικές διαστάσεις που δεν είναι ευκαταφρόνητες (4.600 μήκος x 1.855 πλάτος x 1.689 ύψος), στο εσωτερικό του δείχνει ακόμα πιο ευρύχωρο. Εκτός από αυτό, έχουν υιοθετηθεί και αρκετές έξυπνες λύσεις που αυξάνουν την πρακτικότητα.

Εξελιγμένο υβριδικό σύστημα

Το CR-V Hybrid χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί και ως κιβώτιο ταχυτήτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Hybrid είναι πολύ εκλεπτυσμένο, με ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ των επιλογών λειτουργίας. Σε χαμηλές ταχύτητες το CR-V μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ, ενώ στον αυτοκινητόδρομο ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να παρέχει πρόσθετη επιτάχυνση για να διευκολύνει την προσπέραση, μια διαδικασία αρκετά θορυβώδη αλλά σίγπυρα αποτελεσματική. Το δικίνητο Hybrid CR-V μπορεί να επιτύχει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και να φτάσει τα μέχρι τα 180 χλμ/ώρα.

honda cr-v

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι μεγαλύτερη στην κίνηση εντός αστικού ιστού, όπου η κατανάλωση καυσίμου είναι πολύ χαμηλότερη από ότι δικαιολογεί ένα βενζινοκίνητο SUV αυτού του μεγέθους και βάρους. Σε αυτές τις συνθήκες η τιμή της κατανάλωσης μένει κοντά στα 7 λίτρα/100 χλμ., ενώ στον ανοιχτό δρόμο ξεπερνά για λίγο τα 8 λ./100 χλμ. Μπορεί να μην πέφτει στα επίπεδα των ντίζελ, παραμένει ωστόσο πολύ οικονομικό.

Άνετο και ασφαλές στο δρόμο

Το αποτέλεσμα των πολλών βελτιώσεων σε όλο το αυτοκίνητο είναι ότι το CR-V προσφέρει περισσότερη οδηγική απόλαυση και είναι πιο άνετο στο ταξίδι από πριν, με υψηλό επίπεδο ποιότητας κύλισης και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η θέση οδήγησης προσφέρει επίσης εξαιρετική θέα προς τα έξω, και παρόλο που το CR-V δεν είναι ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο στην οδήγηση, είναι ιδιαίτερα ασφαλές και προβλέψιμο, κάτι που σίγουρα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για πολλούς υποψήφιους ιδιοκτήτες.

honda cr-v

Το ανανεωμένο Honda CR-V, επομένως παραμένει ένα πρακτικό, ασφαλές, ιδιαίτερα ποιοτικό και ταυτόχρονα επίκαιρο SUV, μέσω του υβριδικού του συστήματος κίνησης. Οι τιμές ξεκινούν από τις 38.800 για τη δικίνητη έκδοση Comfort ενώ η 4κίνητη έκδοση Sport Line της δοκιμής μας κοστίζει 46.800 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!