Maserati Grecale: Tov Μάρτιο η παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου SUV

Maserati Grecale: Tov Μάρτιο η παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου SUV

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Maserati Grecale: Tov Μάρτιο η παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου SUV
Η ιταλική φίρμα προετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση του νέου της -και πολυαναμενόμενου- SUV μοντέλου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Maserati Grecale πλησιάζει. Το crossover SUV μοντέλο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί το 2021, όμως η έλλειψη ημιαγωγών έβαλε φρένο στα πλάνα της φίρμας και τώρα η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο στις 22 Μαρτίου.

Η Grecale είναι το δεύτερο crossover μοντέλο της εταιρείας μετά τη Levante. H αποκάλυψη της ημερομηνίας παρουσίασης έγινε με την εταιρεία να δημοσιεύει φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, βαμμένο σε έναν ειδικό χρωματισμό καμουφλάζ να κινείται στους στενούς δρόμους της πόλης Μοντένα. Κι αν αυτό δίνει μια καλή ιδέα για το σχεδιασμό και το στιλ της Grecale, η Maserati κράτησε τα χαρτιά της σχετικά με το εσωτερικό της.

Maserati Grecale

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, παραμένει άγνωστο κινητήριο σύνολο του νέου μοντέλου. Οι φήμες κάνουν λόγο πως θα λανσαριστεί με πληθώρα επιλογών, ενώ η έκδοση υψηλών επιδόσεων Trofeo δεν αποκλείεται να φορά τον 3 λίτρων V6 κινητήρα της MC20. O κινητήρας αυτός αποδίδει 621 ίππους, ωστόσο στην έκδοση αυτή το νούμερο αυτό ενδέχεται να μειωθεί.

Επιπλέον, ακήκοντας στην οικογένεια της Stellantis, δεν αποκλείεται να δούμε τη νέα Grecale να φορά τον 2,9 λίτρων V6 κινητήρα της Alfa Romeo Selvio που αποδίδει 502 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει πλάνο της Maserati να λανσάρει μελλοντικά μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Maserati Grecale

Η νέα Maserati Grecale θα παρουσιαστεί επίσημα στις 22 Μαρτίου, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!