Porsche Macan T: Ελαφρύτερη και χαμηλότερη για πιο δυναμική συμπεριφορά

Porsche Macan T: Ελαφρύτερη και χαμηλότερη για πιο δυναμική συμπεριφορά

Κώστας Μπιτσικώκος
Porsche Macan T: Ελαφρύτερη και χαμηλότερη για πιο δυναμική συμπεριφορά
Το γράμμα «Τ» στην ουρά του premium SUV σημαίνει «Touring», με τη γερμανική μάρκα να υπόσχεται αυθεντική οδηγική εμπειρία.

Η Porsche «γεμίζει» τη γκάμα της Macan με μία παραλλαγή. Χρησιμοποιώντας ως κινητήρα τον τετρακύλινδρο τούρμπο των 2 λίτρων, ισχύος 265 ίππων, η Macan T τοποθετείται ανάμεσα στη βασική Macan και την Macan S. Πρόκειται για το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που φέρει το γράμμα «Τ» στο όνομά του, καθώς μέχρι σήμερα είχε χρησιμοποιηθεί στις 911 και 718.

Το «Τ» σημαίνει «Touring», με το οποίο η Porsche θέλει να τονίσει την αυθεντική εμπειρία που χαρίζει στον οδηγό της. Πέρα από το σπορ στήσιμο και την μειωμένη κατά 15 χιλ. απόσταση από το έδαφος, η Macan T ξεχωρίζει από στιλιστικές λεπτομέρειες και τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Porsche Macan T

Σε σχέση με τον 2.9 V6 με διπλό τούρμπο των Macan S και GTS, ο 2λιτρος κινητήρας και το κιβώτιο της Macan T ζυγίζουν σχεδόν 59 κιλά λιγότερα. Η μέγιστη ισχύς του τετρακύλινδρου κινητήρα φθάνει τους 265 ίππους και η ροπή τα 400 Nm. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων PDK (διπλού συμπλέκτη) και την τετρακίνηση PTM. Με το στάνταρ πακέτο Sport Chrono που περιλαμβάνει στο τιμόνι τους διακόπτες για τα προγράμματα οδήγησης και το Sport Response, η Macan T επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6,2 δλ. (έναντι 6,4 δλ. της βασικής Macan), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ/ώρα.

Porsche Macan T

Γκρι λεπτομέρειες εμπρός, στο πλάι και την ουρά του αμαξώματος, αναλαμβάνουν να κάνουν την Macan T ξεχωριστή. Το συγκεκριμένο χρώμα συναντάται π.χ. στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στα μαρσπιέ και στην πίσω αεροτομή. Στάνταρ είναι οι 20άρες ζάντες αλουμινίου, σε απόχρωση σκούρου τιτάνιου. Οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις κυριαρχούν στην καμπίνα των επιβατών, με τα καθίσματα να είναι ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα, ενώ το σύστημα infotainment PCM περιλαμβάνει οθόνη αφής 10,9 ιντσών, με online πλοήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!