Νέα διάκριση για το Peugeot 308

Νέα διάκριση για το Peugeot 308

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Νέα διάκριση για το Peugeot 308
To νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας απέσπασε ιδιαίτερες διακρίσεις στα βραβεία de l'Argus 2022.

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα βραβεία de l'Argus 2022, καθώς απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Αυτοκίνητο Πόλης και μεσαίο hatchback». Τα βραβεία de l'Argus απονέμονται από μία επιτροπή 18 διακεκριμένων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου. Τα αυτοκίνητα βαθμολογούνται από την κριτική επιτροπή και πρέπει να πληρούν κριτήρια όπως: κόστος αγοράς και χρήσης, υπολειμματική αξία, κατανάλωση, καινοτομίες και οφέλη χρήστη (ποιότητα, άνεση, οδηγική απόλαυση και σχεδίαση).

Κάθε χρόνο, τα βραβεία de L'Argus αναδεικνύουν τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία. Συνολικά 66 μοντέλα κρίθηκαν την τρέχουσα χρονιά και απονεμήθηκαν 11 βραβεία, 7 από τα οποία σε νέα μοντέλα των εξής κατηγοριών: Αυτοκίνητο Πόλης και μεσαίο hatchback , Οικογενειακό και Premium Sedan, SUV πόλης, μικρομεσαίο SUV και MPV, Οικογενειακό SUV και Crossover, Premium SUV και Οχήματα ειδικής χρήσης.

Peugeot 308

Στο Peugeot 308 είναι βαθιά ριζωμένο το DNA της μάρκας. Η βάση του αυτοκινήτου είναι η τρίτη γενιά της πλατφόρμας EMP2 της Stellantis, κάτι που επιτρέπει στην Peugeot να μεγαλώσει το μεταξόνιο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κατά τον επανασχεδιασμό του αυτοκινήτου, η Peugeot μείωσε επίσης το ύψος της κατά 20 mm για να δημιουργήσει τη χαρακτηριστικά κομψή σιλουέτα. Στο εμπρός μέρος βρίσκεται το ολοκαίνουργιο λογότυπο της μάρκας με το κεφάλι του λιονταριού που βρυχάται.

Ο Γκρέγκορι Πελετιέ του L'Argus δήλωσε: «Στην κατηγορία μεσαίων hatchback, το Peugeot 308 ήταν ο ξεκάθαρος νικητής. Στυλ, ποιότητα παρουσίασης, οδηγική απόλαυση, άνεση, τεχνολογικός εξοπλισμός…το αυτοκίνητο της Mullhouse κατατάσσεται στα premium μοντέλα από πλευράς επιδόσεων».

Peugeot 308

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, Λίντα Τζάκσον, αναφέρθηκε στη νέα διάκριση του 308: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που το PEUGEOT 308 κέρδισε αυτό το σημαντικό βραβείο: είναι το αποτέλεσμα μίας αξιολόγησης από δημοσιογράφους του ειδικού τύπου που πραγματικά, ξέρουν να κρίνουν. Η ακαταμάχητη δύναμη του 308 δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών και αυτή η βράβευση αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει και τις τεχνολογικές ποιότητες που αποτελούν σημεία αναφοράς για την αγορά. Οι πελάτες συμφωνούν: το νέο μας 308 ήδη ηγείται της κατηγορίας του στη γαλλική αγορά».

Το νέο Peugeot 308 είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά από 19.900 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!