H Nissan ετοιμάζει νέο εργοστάσιο για ηλεκτρικά μοντέλα

H Nissan ετοιμάζει νέο εργοστάσιο για ηλεκτρικά μοντέλα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
H Nissan ετοιμάζει νέο εργοστάσιο για ηλεκτρικά μοντέλα
Η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να μετατρέψει το Nissan Canton σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήρων μελλοντικά.

Η Nissan κάνει ακόμη μία σημαντική κίνηση προς την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα. Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει το εργοστάσιο Canton στις ΗΠΑ σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, και θα υποστηρίξει αρχικά δύο μοντέλα. Η επένδυση αυτή θα ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας σχεδόν 2.000 θέσεις εργασίας, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Το εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας βρίσκεται στην Πολιτεία του Μισισιπή των ΗΠΑ και η αναβάθμισή του υποστηρίζει το σχέδιο Nissan Ambition 2030, για την προσφορά 23 εξηλεκτρισμένων μοντέλων για τις μάρκες Nissan και Infiniti σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται συνολικά 15 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, που θα περάσουν στην παραγωγή έως το 2030. Η επένδυση της Nissan υποστηρίζεται από ισχυρές συνεργασίες με την πολιτεία, την κομητεία και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ο CEO της Nissan, Ασουάνι Γκούπτα, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι η πρώτη από πολλές νέες επενδύσεις που θα οδηγήσουν την επανάσταση των EVs στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Nissan κάνει μια μεγάλη επένδυση στο μέλλον της Canton, για τη δημιουργία μιας πραγματικά κορυφαίας κατασκευαστικής μονάδας EV».

Infiniti

Από τη μεριά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μισισιπή, Τέιτ Ριβς, δήλωσε: «Η Nissan είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην πολιτεία. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεών της στην Canton, συνεχίζει να κατασκευάζει βραβευμένα οχήματα για τον παγκόσμιο ηγέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η απόφαση της Nissan να μετατρέψει μέρος του εργοστασίου της ως μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και συστοιχιών μπαταριών τοποθετεί για άλλη μια φορά την Πολιτεία του Μισισιπή στο παγκόσμιο προσκήνιο, αποδεικνύοντας την υπερηφάνεια του εργατικού δυναμικού μας στην ποιοτική δουλειά και τη δέσμευσή του για διαρκή επιτυχία. Καθώς η Nissan στρέφεται προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η ομάδα του Μισισιπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή αυτών που αναμφίβολα θα είναι μερικά από τα καλύτερης ποιότητας ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά σήμερα».

Η Nissan έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050. Παράλληλα επιθυμεί να δημιουργήσει περαιτέρω καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!