To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Κώστας Παστρίμας
To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Η ψηφοφορία του COTY έδωσε στο αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 τον βαρύτιμο τίτλο.

Υπάρχουν αρκετοί «θεσμοί» στην Ευρώπη που οργανώνουν και ανακοινώνουν το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ωστόσο κατά κοινή ομολογία η διοργάνωση του COTY (Car Of The Year) είναι εκείνη με το μεγαλύτερο κύρος. Συνολικά 61 δημοσιογράφοι από 23 χώρες ψηφίζουν τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν μέσα στην προηγούμενη χρονιά και από αυτήν την ψηφοφορία αναδεικνύεται ο νικητής.

Ο τίτλος του Αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2022 πήγε στο Kia EV6, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover των Κορεατών που εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με το σχεδιασμό και τις επιδόσεις του. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τον νικητή από επτά μοντέλα που είχαν περάσει στον γύρο των φιναλίστ στην πρώτη ψηφοφορία τον περασμένο Νοέμβριο. Με το τρόπαιο για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», το Kia EV6 κερδίζει το πιο διάσημο και πολυπόθητο βραβείο στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που παρουσιάζεται από το 1964.

kia ev6

«Είναι ωραία έκπληξη να βλέπεις το Kia EV6 να λαμβάνει αυτό το βραβείο. Ήταν καιρός να ανταμειφθούν η μάρκα και το γκρουπ, καθώς έχουν δουλέψει τόσο σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο. Ο ρυθμός προόδου της Kia είναι πραγματικά εντυπωσιακός», δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του «The Car of the Year» Φρανκ Τζένσεν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Τζέισον Τζεόνγκ, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή που κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 με το EV6, το πρώτο Kia που κέρδισε αυτό το διάσημο βραβείο. Το EV6 είναι πραγματικά ένα ορόσημο, που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να κάνει την ηλεκτρική μετακίνηση διασκεδαστική, βολική και προσιτή συνδυάζοντας εντυπωσιακή πραγματική αυτονομία, δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας και μια πραγματικά απολαυστική οδηγική εμπειρία. Το EV6 είναι ένα σημάδι του τι πρόκειται να έρθει ακόμα στην συνεχώς εξελισσόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα μας».

kia ev6

Οι φιναλίστ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των επτά φιναλίστ του «The Car of the Year» 2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 7 μοντέλα της τελικής λίστας, τα 6 είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Kia EV6 - 279 βαθμοί
Renault Mégane E-Tech Electric - 265 βαθμοί
Hyundai Ioniq 5 - 261 βαθμοί
Peugeot 308 - 191 βαθμοί
Skoda Enyaq iV - 185 βαθμοί
Ford Mustang Mach-E - 150 βαθμοί
Cupra Born - 144 βαθμοί

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!