Skoda: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Skoda: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Skoda: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες από την Ουκρανία
Η μάρκα διαθέτει εργοστάσιο στην πόλη Σολομόνοβο, αλλά και 600 Ουκρανούς εργαζόμενους στην Τσεχία.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Skoda Auto. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen αναλαμβάνει δράση για την υποδοχή και την προστασία των χιλιάδων προσφύγων από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Η Skoda διαθέτει εργοστάσιο στην πόλη Σολομόνοβο της Ουκρανίας σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία Eurocar, αλλά και γραφεία στο Κίεβο.

«Ανησυχούμε έντονα για τους κατοίκους της Ουκρανίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες των περισσοτέρων από 600 Ουκρανούς συναδέλφους μας στην Τσεχία, όλη την ομάδα της Eurocar στο εργοστάσιο του Σολομόνοβο και στα κεντρικά γραφεία στο Κίεβο. Η σκέψη μας βρίσκεται και στους συναδέλφους στο Volkswagen Group Ρωσίας, των οποίων η θέση είναι επίσης δύσκολη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως μέλος του Volkswagen Group, η Skoda Auto συμμετέχει στη δωρεά 1 εκατ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Παράλληλα, ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα στήριξης των προσφύγων, σε συνεργασία με τον κοινωνικό της εταίρο KOVO:

Δωρεά 400.000 ευρώ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό People in Need.

To συνδικάτο εργαζομέων του KOVO MB θα υποστηρίξουν τον έρανο της πόλης του Μλάντα Μπόλεσλαβ (έδρας της Skoda) με 40.000 ευρώ. Πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις της KOVO MB και παιδιά θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις.

Αν κριθεί απαραίτητο, η Skoda θα βοηθήσει Ουκρανούς εργαζομένους να εξασφαλίσουν μία ασφαλή ζωή στην Τσεχία για τις οικογένειές τους. Σε αυτό περιλαμβάνονται βοήθεια στις αιτήσεις για βίζα, διαμονή, μαθήματα τσέχικων, ιατρική φροντίδα, παιδεία και ιδανικά προσφορά εργασίας.

Δωρεά 40.000 ευρώ στην πόλη του Μλάντα Μπόλεσλαβ και από 20.000 ευρώ σε τρεις ακόμη πόλεις, για τη φιλοξενία προσφύγων.

Δωρεά 40.000 ευρώ στον έρανο που κάνει το Μλάντα Μπόλεσλαβ υπέρ μίας αδελφοποιημένης πόλης από την Ουκρανία. Άλλα 40.000 ευρώ προσφέρει το συνδικάτο εργαζομένων του KOVO MB.

Επίσης, θα παρασχεθούν οχήματα της Skoda για την παράδοση ανθρωπιστικού υλικού από φιλανθρωπικές οργανώσεις της Τσεχίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!