Toyota: Σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη

Toyota: Σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη

Toyota: Σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη
Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευάζει τα RAV4 και Camry στη Ρωσία, ενώ διαθέτει 168 σημεία πώλησης.

Τη διακοπή κάθε δραστηριότητας στη Ρωσία ανακοίνωσε η Toyota. Ο ιαπωνικός κολοσσός διαθέτει εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, με την παραγωγή αυτοκινήτων να σταματά την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα RAV4 και Camry, τα οποία διατίθενται στις αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και της Αρμενίας.

Η Toyota έκανε γνωστό επίσης ότι διεκόπησαν οι εισαγωγές οχημάτων στη Ρωσία, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκάλεσε ο Πόλεμος στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις στην Μόσχα. Η Toyota διαθέτει 168 σημεία πώλησης αυτοκινήτων της στη Ρωσία.

Toyota Ρωσία

«Όπως όλοι στον κόσμο, η Toyota παρατηρεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ουκρανία και ελπίζει για την όσο πιο σύντομη επιστροφή στην ειρήνη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. Οι δραστηριότητες στην Ουκρανία έχουν διακοπεί από τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ όπως αναφέρει δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή και πώληση οχημάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία έχουν ανακοινώσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους η Volkswagen, η Mercedes-Benz και η Ford, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis ανέφερε ότι θα τηρηθούν όλες οι κυρώσεις, παρά τον οικονομικό αντίκτυπο στην εταιρεία του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!