Nissan CMF-EV: Το… μυστικό κάτω από το Ariya (vid)

Nissan CMF-EV: Το… μυστικό κάτω από το Ariya (vid)

Nissan CMF-EV: Το… μυστικό κάτω από το Ariya (vid)
Η πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανολόγους της ιαπωνικής εταιρείας να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς.

Στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία η πλατφόρμα είναι το κυριότερο μέρος των οχημάτων. Όχι μόνο γιατί περιορίζεται σημαντικά το κόστος παραγωγής – καθώς πολλά μοντέλα βασίζονται σε μία πλατφόρμα – αλλά και διότι δίνει ελευθερία κινήσεων στους σχεδιαστές και τους μηχανολόγους των εταιρειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία κάνει πρεμιέρα για την Nissan στο νέο Ariya. Το ηλεκτρικό coupe-crossover είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο μπαταρίες. Μιλώντας στο gmotion by gazzetta, ο Μάριος Μπαρκής, Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, αποκάλυψε πότε περιμένουμε το Ariya στην Ελλάδα.

Μετά το Ariya, θα ακολουθήσει ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτρικό crossover, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Συνολικά, στην πλατφόρμα CMF-EV θα βασιστούν 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της της Συμμαχίας, μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!