Kia: Το 52% των πωλήσεων μας το 2030 θα αφορά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Kia: Το 52% των πωλήσεων μας το 2030 θα αφορά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Kia: Το 52% των πωλήσεων μας το 2030 θα αφορά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα
Η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων της κορεάτικης μάρκας θα περιλαμβάνει 14 μέλη το 2027.

Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της Kia τα επόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ο Χο Σουνγκ Σονγκ ανέλυσε τη στρατηγική της κορεάτικης μάρκας, μιλώντας στο φόρουμ CEO Investor Day.

Το 2030 θα αποτελέσει έτος-ορόσημο για την Kia, η οποία στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 4 εκατ. αυτοκινήτων, εκ των οποίων το 1,2 εκατ. θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Συνδυαστικά οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων θα ξεπερνούν το 50%, δηλαδή θα είναι πάνω από τα 2 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Kia.

Για να πετύχει τους στόχους της, η Kia θα δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα από 14 ηλεκτρικά μοντέλα, έως το 2027. «Η Kia προχώρησε στην πλήρη μεταμόρφωσή της, η οποία περιλάμβανε αλλαγές στο όραμα, το λογότυπο, τα προϊόντα, τη σχεδίαση και τη στρατηγική. Στο μέλλον θα αποκτήσουμε ακόμη πιο πελατοκεντρική φιλοσοφία», δήλωσε ο Χο Σουνγκ Σονγκ.

Kia EV στρατηγική

Από το 2023 και μετά, η Kia θα λανσάρει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοντέλα κάθε χρόνο. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται δύο pick up και ένα μικρό ηλεκτρικό, στη βάση της γκάμας. Το 2023 θα κυκλοφορήσει η ναυαρχίδα ηλεκτρικών της Kia, το EV9. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV μήκους περίπου 5 μέτρων, με αυτονομία 540 χλμ. με μία φόρτιση και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα. Μέσω ταχυφόρτισης θα μπορεί να «κερδίζει» 100 χλμ. με μόλις έξι λεπτά στην πρίζα! Το EV9 θα είναι το πρώτο Kia με το εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης AutoMode, στον εξοπλισμό του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!