Ηλεκτρικά τα επόμενα Opel Crossland και Insignia

Ηλεκτρικά τα επόμενα Opel Crossland και Insignia

Ηλεκτρικά τα επόμενα Opel Crossland και Insignia
Η γερμανική μάρκα βαδίζει στο… μονοπάτι εξηλεκτρισμού της γκάμας της, με ορίζοντα το 2028.

Μετά το Corsa και το Mokka που διατίθενται ήδη και ως αμιγώς ηλεκτρικά (Corsa-e και Mokka-e), το 2023 θα ακολουθήσει η μηδενικών ρύπων έκδοση του νέου Astra. Η Opel δεν σταματά όμως εκεί, καθώς – όπως ανακοινώθηκε - τα Crossland και Insignia επόμενης γενιάς θα είναι επίσης ηλεκτρικά. Άλλωστε το στρατηγικό πλάνο της γερμανικής μάρκας προβλέπει ότι από το 2024 κάθε μοντέλο της θα προσφέρεται και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση, δηλαδή είτε αμιγώς ηλεκτρική είτε plug-in υβριδική.

Η Opel έχει ανακοινώσει ότι θα μετατραπεί σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2028, δύο έτη νωρίτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε θα επιστρέψει στο προσκήνιο το θρυλικό Manta, ως ένα 100% ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Σήμερα η μάρκα που ανήκει στον Όμιλο Stellantis διαθέτει 12 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, από το τετράκυκλο Rocks-e, το οποίο μπορούν να οδηγήσουν έφηβοι με άδεια μοτοποδηλάτου, έως το μεγάλο βαν Movano-e.

Opel Manta-e

Κάνοντας χρήση της τεχνολογίας που αναπτύσσει η Stellantis, τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Opel θα προσφέρουν αυτονομία από 500 έως 800 χλμ. με μία φόρτιση. Παράλληλα, η τεχνολογία θα επιτρέπει την εξασφάλιση αυτονομίας 32 χλμ. για κάθε λεπτό φόρτισης!

«Βρισκόμαστε σε σταθερή τροχιά να γίνουμε μία μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ. Και δεν σταματούμε απλά με το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων. Μαζί με τους συνεργάτες μας θα κατασκευάζουμε από το 2025 τις δικές μας μπαταρίες υψηλής απόδοσης, στο Καϊζερσλάουτερν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Ούβε Χόγκερσουρτς. Στην κοινοπραξία του giga factory μπαταριών συμμετέχουν επίσης η Total/Saft και η Mercedes-Benz, με την ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου να φθάνει τις 32 γιγαβατώρες (GWh).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!