Volvo: Ετοιμάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Volvo: Ετοιμάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Volvo: Ετοιμάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης
Η Volvo πειραματίζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης με τη βοήθεια της Cabonline.

Η Σουηδία και συγκεκριμένα η πόλη του Γκέτεμποργκ έχει θέσει μεγάλους στόχους όσον αφορά την βιωσιμότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο, μια νέα πρωτοβουλία ονομάζεται Gothenburg Green City Zone και ανήκει σε ένα ευρύτερο σχέδιο που θα κάνει την πόλη πεδίο ανάπτυξης βιώσιμων τεχνολογιών.

Η Volvo Cars συνεργάζεται στενά με τους ανθρώπους της πόλης και μαζί σχεδιάζουν ένα πρωτοποριακό σύστημα ασύρματης φόρτισης αυτοκινήτων. Σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί Cabonline, η Volvo τα επόμενα τρία χρόνια θα διαθέσει ένα μικρό στόλο από ηλεκτρικά XC40 Recharge προκειμένου να πάρουν μέρος στις δοκιμές ασύρματης φόρτισης σε σταθμούς που θα στηθούν στο Γκέτεμποργκ.

Volvo

Οι σταθμοί φόρτισης που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή παρέχονται από τη Momentum Dynamics, κορυφαίο προμηθευτή ασύρματων συστημάτων ηλεκτρικής φόρτισης. Όταν το όχημα διαθέτει συμβατή τεχνολογία το μόνο που έχει να κάνει είναι να σταθεί πάνω από τη βάση φόρτισης που βρίσκεται στο οδόστρωμα και αυτόματα αρχίζει η διαδικασία φόρτισης.

Για το XC40 Recharge, η ισχύς της ασύρματης φόρτισης θα είναι μεγαλύτερη από 40kW. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο σύντομος σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζεται ένας ενσύρματος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος 11kW, και σχεδόν ίσης διάρκειας με το χρονικό διάστημα που απαιτείται εάν η φόρτιση γίνει με ενσύρματο ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 50kW.

Volvo

Στη διάρκεια του πειράματος τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα και θα διανύσουν περίπου 300.000 χιλιόμετρα στα τρία χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιολογηθεί το σύστημα και η αντοχή τόσο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo όσο και των σταθμών ασύρματης φόρτισης.

Ο Ματς Μόμπεργκ Επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης στη Volvo Cars, δήλωσε για αυτήν την ενέργεια. «Η πρωτοβουλία Gothenburg Green City Zone μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε συναρπαστικές νέες τεχνολογίες σε πραγματικό περιβάλλον και να τις εκτιμήσουμε σε βάθος χρόνου ως προς τη δυνατότητα μελλοντικής εφαρμογής τους σε ευρύτερη κλίμακα. Η δοκιμή νέων τεχνολογιών φόρτισης από κοινού με επιλεγμένους συνεργάτες είναι ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσουμε εναλλακτικές επιλογές φόρτισης για τα μελλοντικά αυτοκίνητά μας».

Volvo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!