Το νέο Peugeot 308 αναδείχθηκε Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το νέο Peugeot 308 αναδείχθηκε Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το νέο Peugeot 308 αναδείχθηκε Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Την ημέρα της Γυναίκας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του WWCOTY για το Women’s World Car of the Year 2022 και το Peugeot 308 ήταν ο νικητής.

Τα μέλη της επιτροπής του θεσμού του Women’s World Car of The Year (WWCOTY) ανέδειξαν το Peugeot 308 ως Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022. Στην επιτροπή συμμετέχουν 56 αποκλειστικά θηλυκού γένους κριτές, οι οποίες προέρχονται από 40 χώρες και 5 ηπείρους του κόσμου. Στον δωδέκατο χρόνο της, η επιτροπή αξιολόγησε 65 υποψήφια μοντέλα που λανσαρίστηκαν μεταξύ 1ης και 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Το νέο 308 είναι το πρώτο μοντέλο της Peugeot που κέρδισε το βραβείο Γυναικείου Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός το 2009. Αν και το Peugeot έχει τιμηθεί πολλές φορές στο WWCOTY, κυρίως το 2017 με τη νίκη του Peugeot 3008 στο Κατηγορία SUV και το 2021 με τις νίκες των 208 και 2008 στις κατηγορίες Urban Vehicle και Urban SUV, είναι η πρώτη φορά που η Peugeot στέφεται με τον υπέρτατο τίτλο.

Η Λίντα Τζάκσον, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανη για το βραβείο WWCOTY που δόθηκε στο νέο Peugeot 308 και συγχαίρω όλες τις ομάδες της Peugeot για αυτήν την επιτυχία. Το νέο 308 κέρδισε για όλες του τις αρετές, αλλά και γιατί καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών των εκατομμυρίων πιθανών χρηστών στις χώρες που αντιπροσωπεύουν οι κριτές. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες, οι συνήθειες, τα μέσα και οι φιλοδοξίες τους, μπορούν να βρουν στην γκάμα 308 το όχημα που τους ταιριάζει: ελκυστικό, αποτελεσματικό, λειτουργικό και προσιτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!