Mazda2 Hybrid και Toyota Yaris: Ίδια αυτοκίνητα αλλά με διαφορά στην τιμή

Mazda2 Hybrid και Toyota Yaris: Ίδια αυτοκίνητα αλλά με διαφορά στην τιμή
Μία σύγκριση των τιμοκαταλόγων των δύο υβριδικών σουπερμίνι στη Γερμανία, μας δίνει μία πρώτη εικόνα.

Την έναρξη πωλήσεων του Mazda2 Hybrid ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής μάρκας στη Γερμανία. Το υβριδικό Mazda2 βασίζεται εξολοκλήρου στο Toyota Yaris, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών. Σχεδιαστικά τα δύο μοντέλα είναι σχεδόν ίδια, με μικρές διαφοροποιήσεις όπως το σήμα στη μάσκα.

Το υβριδικό σύστημα του Mazda2 αποτελείται – όπως και στην περίπτωση του Yaris Hybrid – από τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης (92 ίππων) και ηλεκτρικό μοτέρ (80 ίππων). Συνδυαστικά αποδίδουν 116 ίππους, με τη ροπή να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου eCVT κιβωτίου. Παρόμοια είναι τα στοιχεία τόσο για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων (3,8 – 4,0 λίτρα ανά 100 χλμ. και 87-93 γρ. CO2 ανά χλμ), όσο και τις επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα).

Mazda2 Hybrid

Όπως ανακοίνωσε η Mazda Γερμανίας, οι τιμές του υβριδικού σουπερμίνι αρχίζουν από τα 20.990 ευρώ για τη βασική έκδοση, η οποία όμως είναι καλά εξοπλισμένη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο κλιματιοσμό, σύστημα πολυμέσων συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και οθόνη αφής 7 ιντσών, ρυθμιζόμενο cruise control, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, αναγνώριση σήμανσης, αυτόματα φώτα κ.α. Η αντίστοιχη βασική έκδοση του Yaris Hybrid στη Γερμανία κοστίζει 21.540 ευρώ.

Οι επόμενες εκδόσεις του Mazda2 Hybrid στη Γερμανία κοστίζουν 23.790 ευρώ (με επιπλέον είσοδο χωρίς κλειδί, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη αφής 8 ιντσών) και 26.990 ευρώ (οθόνη αφής 8 ιντσών, έγχρωμο head up display, σπορ καθίσματα).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!