Τα νέα Audi θα προσφέρουν ψυχαγωγία με γυαλιά VR (vid)

Τα νέα Audi θα προσφέρουν ψυχαγωγία με γυαλιά VR (vid)

Τα νέα Audi θα προσφέρουν ψυχαγωγία με γυαλιά VR (vid)
Από τον προσεχή Ιούνιο τα περισσότερα νέα Audi θα προσφέρουν στους πίσω επιβάτες μία μοναδική εμπειρία μετακίνησης!

Την επόμενη γενιά ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητα φέρνει η Audi, διαθέτοντας από το προσεχές καλοκαίρι την τεχνολογία holoride σε επιλεγμένα επιβατικά της μοντέλα. Ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ θα διαθέτει στους πίσω επιβάτες τη δυνατότητα να… επιβιβαστούν στον ψηφιακό κόσμο, φορώντας τα ειδικά γυαλιά VR (virtual reality).

Όσα Audi κατασκευάζονται από τον Ιούνιο του 2022 και διαθέτουν στο εξοπλισμό τους την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων ΜΙΒ 3, θα είναι συμβατά με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το περιεχόμενο που θα προβάλλεται στα VR γυαλιά, θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις κινήσεις του αυτοκινήτου!

Η Audi παρουσιάζει την τεχνολογία στο φεστιβάλ μουσικής, κινηματογράφου και τεχνολογίας South by Southwest, το οποίο διεξάγεται έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Όστιν του Τέξας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την εμπειρία μέσα σε ένα κινούμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Audi.

Audi holoride

Τα μοντέλα της Audi που θα είναι συμβατά με την τεχνολογία holoride είναι τα A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8 και τα ηλεκτρικά e-tron και e-tron GT quattro. Η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Κίνα. Η αρχή θα γίνει στις αγορές της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Τα γυαλιά VR θα πρέπει να συνδεθούν ασύρματα με το αυτοκίνητο της Audi, μέσω Bluetooth Low Energy (BLE).

Η start up holoride ιδρύθηκε το 2018 από τους Νιλς Βόλνι, Μάρκους Κούνε και Ντάνιελ Προφέντινερ, με τη συμμετοχή της Audi. Στόχος της είναι να συνδέσει το περιεχόμενο της εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα από τα οχήματα, όπως η φυσική κίνηση και η πλοήγηση, ώστε να προσφέρει μία νέα εμπειρία στους επιβάτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!