Audi A6 Avant e-tron concept: To επόμενο πολυτελές ηλεκτρικό (vid)

Audi A6 Avant e-tron concept: To επόμενο πολυτελές ηλεκτρικό (vid)

Audi A6 Avant e-tron concept: To επόμενο πολυτελές ηλεκτρικό (vid)
Η γερμανική μάρκα παρουσίασε ένα πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει ένα μεγάλο ηλεκτρικό station wagon, με αυτονομία έως 700 χλμ!

Την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού της γκάμας της ανακοίνωσε η Audi κατά την ετήσια γενική συνέντευξη Τύπου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το A6 Avant e-tron concept. Όπως μαρτυρά το όνομά του αποτελεί τον προάγγελο ενός πολυτελούς ηλεκτρικού station wagon (Avant σύμφωνα με την γερμανική μάρκα).

Το μήκους 4,96 μέτρων και πλάτους 1,96 μ. αυτοκίνητο ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Audi, με την μεγάλη κλειστή μάσκα και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η τεχνολογία που φέρει, καθώς του επιτρέπει να αποκτά 300 χλμ. αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά στην πρίζα! Ο χρόνος αυτός αφορά τη φόρτιση μέσω ταχυφορτιστή ισχύος 270 kW.

Audi A6 Avant e-tron concept

Το A6 e-tron concept κάνει χρήση της πλατφόρμας PPE του Ομίλου Volkswagen, η οποία προορίζεται για τα μεγάλα ηλεκτρικά Audi και τις ηλεκτρικές Porsche. Η τεχνολογία 800V και η μεγάλη μπαταρία που μπορεί να φιλοξενήσει του επιτρέπουν να φθάνει το όριο των 700 χλμ. αυτονομίας με μία φόρτιση. Σύμφωνα με την Audi το A6 e-tron παραγωγής θα επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη αυτονομία, ενώ χάρη στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ - συνδυαστικής ισχύος 469 ίππων - θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Audi A6 Avant e-tron concept

«Με το Audi A6 Avant e-tron concept προσφέρουμε ένα απτό δείγμα των μελλοντικών αυτοκινήτων παραγωγής που θα στηρίζονται στην τεχνολογική πλατφόρμα PPE», δήλωσε ο Όλιβερ Χόφμαν, μέλος του ΔΣ της Audi και υπεύθυνος για την Τεχνική Ανάπτυξη. «Δεν εξηλεκτρίζουμε απλά την 45χρονη ιστορία των μοντέλων Avant. Στόχος μας κυρίως είναι μέσω της τεχνολογικής μας ικανότητας να προσθέσουμε ένα… θαυμαστικό. Και αναφέρομαι στα 800V, τη δυνατότητα ταχυφόρτισης 270 kW και την αυτονομία στον κύκλο WLTP έως 700 χλμ».


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!