Abarth: Παρουσίασε το πρώτο SUV της ιστορίας της

Abarth: Παρουσίασε το πρώτο SUV της ιστορίας της

Κώστας Παστρίμας
Abarth: Παρουσίασε το πρώτο SUV της ιστορίας της
Η Abarth επιστρέφει στην αγορά της Βραζιλίας με το Pulse, το πρώτο SUV της θρυλικής μάρκας, που μας κάνει να... ονειρευόμαστε και για την Ευρώπη!

Η Abarth έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Βραζιλία καθώς στο παρελθόν είχε παρουσιάσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σημαντικά μοντέλα. Το 2002 είχε φέρει το Abarth Stilo, ενώ το 2014 πρόσφερε το κορυφαίο Abarth 500 το οποίο έκανε αίσθηση στους δρόμους της Βραζιλίας.

Η ιταλική μάρκα πλέον επιστρέφει στη χώρα της σάμπα με ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, το Abarth Pulse. Πρόκειται για πρώτο SUV μοντέλο της φίρμας το οποίο παράλληλα εξελίχθηκε και θα παράγεται στην Βραζιλία. To Pulse βασίζεται στο μοντέλο της Fiat χρησιμοποιώντας κινητήρα 1.3 λίτρων απόδοσης 106 ίππων και 134Nm ροπής. Υπάρχει και έκδοση με κινητήρα 1.0 λίτρου τούρμπο, απόδοσης 128 ίππων και 200Nm ροπής με την επιτάχυνση να είναι στα 9,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100Km/h.

Abarth

Ο Ολιβιέ Φρανουά, CEO των Fiat & Abarth και Global Chief Marketing Officer της Stellantis τόνισε για την σημαντική αυτή επέκταση της γκάμας στην Βραζιλία. «Η επιστροφή της Abarth στη Λατινική Αμερική μας κάνει εξαιρετικά περήφανους. Τα χαρακτηριστικά του στιλ και της απόδοσης που διαχρονικά κάνουν τα μοντέλα της Abarth να ξεχωρίζουν, παραμένουν αναλλοίωτα και θα προσφέρουν την αυθεντική εμπειρία της μάρκας και στους φίλους της στη Λατινική Αμερική. Το Abarth Pulse είναι μόνο η αρχή και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική ανάπτυξη. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι από τη θετική πορεία που έχουμε με το Fiat Pulse που τώρα θα συνεχιστεί και με το Abarth Pulse».

Abarth

Σχεδιαστικά το Abarth Pulse είναι πιο επιθετικό στην μάσκα εμπρός με χαρακτηριστικά «νεύρα» στο καπό και το σήμα με τον «Σκορπιό» στο κέντρο. Οι ζάντες είναι μαύρες τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα, ενώ υπάρχει και διαχύτης στο πίσω μέρος που εξυπηρετεί στο αισθητικό κομμάτι και όχι στο κομμάτι της αεροδυναμικής απόδοσης. Με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου Abarth Pulse η εταιρεία έχει προγραμματίσει μια σειρά ενεργειών που θα ενισχύσει την επαφή της με τους φίλους της στη Λατινική Αμερική, ξεκινώντας με μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης, αλλά και τη δημιουργία ειδικών χώρων στους χώρους των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Fiat που θα διαμορφωθούν για να φιλοξενήσουν τα μοντέλα της Abarth.

Abarth

Το ερώτημα είναι πλέον απλό: πότε αυτό το πολύ ενδιαφέρον μοντέλο θα αποκτήσει και ευρωπαϊκή έκδοση;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!