Nissan GT-R: Απαγορευμένο στην Ευρώπη λόγω… θορύβου

Nissan GT-R: Απαγορευμένο στην Ευρώπη λόγω… θορύβου

Nissan GT-R: Απαγορευμένο στην Ευρώπη λόγω… θορύβου
Η παραγωγή του supercar για την αγορά της Ευρώπης σταματά εντός του Μαρτίου, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας για τα επίπεδα θορύβου.

Η ευρωπαϊκή ήπειρος καθίσταται… αφιλόξενη για τα σπορ αυτοκίνητα, καθώς κατηγορούνται ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον. Όχι μόνο με τους ρύπους που εκπέμπουν αλλά και με την ηχορύπανση. Τελευταίο «θύμα» το Nissan GT-R, ένα από τα πιο απολαυστικά στην οδήγηση αυτοκίνητα. Ο επονομαζόμενος «φονέας των supercar» αποχαιρετά την Ευρώπη εντός του 2022, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα πρότυπα εκπομπών θορύβου.

Ακριβώς 13 χρόνια μετά το λανσάρισμα του GT-R στην Ευρώπη, τον Μάρτιο του 2009, η Nissan διακόπτει εντός του Μαρτίου την παραγωγή του μοντέλου ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Την είδηση επιβεβαίωσε η εταιρεία στο βρετανικό Autocar, επικαλούμενη τον κανονισμό Νο 540/2014 για την ηχορύπανση που προκαλείται από τους κινητήρες των οχημάτων. Μάλιστα από το 2026 η σχετική νομοθεσία θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή, «κατεβάζοντας» το όριο στα 68 dB. Σύμφωνα με το Autocar, τα τελευταία GT-R θα αφιχθούν στην Μ. Βρετανία το καλοκαίρι.

Nissan GR-R

Η εξέλιξη αυτή αφήνει την ιαπωνική μάρκα χωρίς σπορ μοντέλο στην Ευρώπη, αφού και το νέο Nissan Z με τον V6 ισχύος 400 ίππων, δεν θα κυκλοφορήσει στα… μέρη μας λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων.

Όπως και στην περίπτωση του Subaru WRX STI που έχει μέλλον μόνο ως ηλεκτρικό, το GT-R του μέλλοντος ενδέχεται να είναι είτε υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό. Στο δεύτερο ενδεχόμενο, εκτός από τις εκπομπές ρύπων θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα ηχορύπανσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!