Απεβίωσε ο σημαντικότερος Ιάπωνας αναβάτης Grand Prix (vid)

Απεβίωσε ο σημαντικότερος Ιάπωνας αναβάτης Grand Prix (vid)

Κώστας Παστρίμας
Απεβίωσε ο σημαντικότερος Ιάπωνας αναβάτης Grand Prix (vid)
Ο θρυλικός αναβάτης της Honda Κουνιμίτσου Τακαχάσι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος, Ιάπωνας αναβάτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 16 Μαρτίου του 2022. Ο Κουνιμίτσου Τακαχάσι έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος Ιάπωνας αναβάτης που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με μοτοσικλέτα της Honda, έχοντας ιδιαίτερα στενή σχέση με το Σοϊχίρο Χόντα, ιδρυτή του ιαπωνικού κολοσσού.

Takahashi

Ο Τακαχάσι το 1960 συμφώνησε με την Honda να γίνει εργοστασιακός αναβάτης και έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix την ίδια χρονιά. Το 1961 κέρδισε το GP της Γερμανίας στην κατηγορία των 250 κ.εκ. και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας αναβάτης που κερδίζει στον θεσμό. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος νικητής της Honda σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς.

Takahashi

Ο ταλαντούχος Ιάπωνας αργότερα στην καριέρα του μετακόμισε στα αυτοκίνητα όπου πήρε μέρος σε αγώνες της Formula 1 και του πρωταθλήματος αντοχής. Κατάφερε μάλιστα να τερματίσει στην 9η θέση στο Ιαπωνικό GP το 1977 με μια Tyrell 007, ενώ κατάφερε να κερδίσει τον διάσημο αγώνα 24ωρο του Le Mans το 1995 στην κατηγορία GT2 με ένα Honda NSX.

Takahashi

O Τακαχάσι σταμάτησε την καριέρα του στα 59 του χρόνια και έπειτα ασχολήθηκε με το μάνατζμεντ καθώς δημιούργησε την ομάδα Kunimitsu Team. Κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα Super Car GT500 στο ιαπωνικό πρωτάθλημα με οδηγό τον Τζένσον Μπάτον, πρωταθλητής Formula 1 του 2009. Ο Πρόεδρος της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε, δήλωσε για τον χαμό του μοναδικού αναβάτη. «Είμαι βαθιά λυπημένος με τον χαμό του Κουνιμίτσου Τακαχάσι. Έπαιξε βασικό ρόλο ως αναβάτης στο ξεκίνημα της Honda στους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο και στους τέσσερις τροχούς αγωνίστηκε με την Honda για πάνω από 25 χρόνια με πολλές νίκες».

Takahashi

Ο Ιάπωνας οδηγός στο GP Ιαπωνίας 1977 με μονοθέσιο Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!