Cupra: Νέο υβριδικό SUV έρχεται το 2024 (vid)

Cupra: Νέο υβριδικό SUV έρχεται το 2024 (vid)

Cupra: Νέο υβριδικό SUV έρχεται το 2024 (vid)
Το λανσάρισμα του μήκους 4,5 μέτρων υβριδικού SUV αποτελεί μέρος της προϊοντικής επίθεσης της Cupra έως το 2025.

Οι στόχοι της Cupra για το 2022 περιλαμβάνουν διπλασιασμό πωλήσεων, εσόδων και του δικτύου. Ο προγραμματισμός δεν σταματά όμως εκεί, καθώς άλλα τέσσερα μοντέλα θα ενισχύσουν κι άλλο τη γκάμα της σπορ μάρκας. Όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση του πλάνου εξηλεκτρισμού της SEAT, η Cupra θα λανσάρει ένα ακόμη μοντέλο το 2024, δίπλα στο Tavascan.

Πρόκειται για ένα compact SUV, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Με μήκος στα 4,5 μέτρα είναι πολύ κοντά σε διαστάσεις με το Formentor, το οποίο ίσως αντικαταστήσει στη γκάμα της Cupra. Το νέο SUV θα κυκλοφορήσει σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, με τεχνολογία από ήπια υβριδική (mHEV) έως plug-in υβριδική (PHEV). Στην τελευταία περίπτωση η αυτονομία με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας θα πλησιάζει τα 100 χλμ, προσφέροντας τη δυνατότητα μετακίνησης εντός της πόλης χωρίς ανάγκη για φόρτιση.

Το υβριδικό SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία, δίπλα στο Q3 Sportback. Σύμφωνα με την Cupra, η σχεδίασή του θα συνδυάζει το σπορ χαρακτήρα της μάρκας και την αίσθηση ελευθερίας που αποπνέουν τα SUV. Πέρα από το συγκεκριμένο μοντέλο και το Tavascan, η Cupra θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι το 2025 και ένα ακόμη αυτοκίνητο, για το οποίο δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!