Honda: Τρία ηλεκτρικά και υβριδικά SUV στην Ευρώπη το 2023

Honda: Τρία ηλεκτρικά και υβριδικά SUV στην Ευρώπη το 2023

Honda: Τρία ηλεκτρικά και υβριδικά SUV στην Ευρώπη το 2023
Η ιαπωνική εταιρεία προχωρά στον εξηλεκτρισμό της ευρωπαϊκής της γκάμας, με full hybrid, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Με το λανσάρισμα του Civic 11ης γενιάς, η Honda κάνει πραγματικότητα το στόχο της να διαθέτει όλα τα mainstream μοντέλα της στην ευρωπαϊκή αγορά με κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Το νέο Civic e:HEV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα το φθινόπωρο, με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Παράλληλα, η Honda ανακοίνωσε τα πλάνα της για το 2023. Θα στρέψει εξολοκλήρου την προσοχή της στην κατηγορία των SUV, η οποία είναι εξάλλου η πιο δημοφιλής και στη Γηραιά Ήπειρο. Καταρχάς θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο e:Ny1 Prototype και θα απευθύνεται σε νέες οικογένειες.
Θα ακολουθήσουν ένα full hybrid αυτοκίνητο στην κατηγορία των C-SUV, αλλά και ο διάδοχος του τωρινού CR-V. Το τελευταίο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε full hybrid όσο και σε plug-in hybrid έκδοση.

«Η ολοκλήρωση του πλάνου εξηλεκτρισμού αποτελεί μία σημαντική στιγμή για την Honda στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τομ Γκάρντνερ, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe. «Δεν επαναπαυόμαστε όμως. Συνεχίζουμε με στόχο να διευρύνουμε την παρουσία μας στις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες των B και C-SUV».

Honda e:Ny1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!