Toyota: Έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. «πράσινα» οχήματα

Toyota: Έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. «πράσινα» οχήματα

Toyota: Έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. «πράσινα» οχήματα
Ένα σημαντικό επίτευγμα ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος, που διαθέτει υβριδικά, ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα μοντέλα.

Κατά το πρώτο δίμηνο του 2022 ο Όμιλος Toyota έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. οικολογικά οχήματα, που είναι είτε εξηλεκτρισμένα είτε καταναλώνουν υδρογόνο. Σε αυτά συνυπολογίζονται τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά και αυτά με κυψέλες καυσίμου, όπως το Mirai.

Η Toyota εκτιμά ότι η χρήση των οικολογικών αυτοκινήτων της όλα αυτά τα χρόνια έχει περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 160 εκατ. τόνους, ενώ έχει εξοικονομήσει σε καύσιμα 65 δισ. λίτρα βενζίνης! Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Άκιο Τογιόντα, Πρόεδρος του ιαπωνικού ομίλου, ανακοίνωσε ότι Toyota και Lexus θα λανσάρουν 30 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι κατέγραψε ελαφρά χαμηλότερες πωλήσεις και παραγωγή οχημάτων στην αρχή του 2022. Ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επηρεαστεί μεν από την έλλειψη ημιαγωγών, σε μικρότερο βαθμό δε, από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Akio Toyoda

Η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 από Toyota, Lexus, Daihatdu και Hino περιορίστηκε κατά 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, όμως εκτός Ιαπωνίας καταγράφηκε άνοδος 5,7%, «ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους προμηθευτές μας», όπως αναφέρει η εταιρεία. Ακριβώς ίδια (-1,4%) ήταν η μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων του ομίλου Toyota, κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!