Mitsubishi Colt: Επιστρέφει στην Ευρώπη!

Mitsubishi Colt: Επιστρέφει στην Ευρώπη!

Mitsubishi Colt: Επιστρέφει στην Ευρώπη!
Ευχάριστα νέα για τους φίλους του Colt, καθώς η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τη νέα του γενιά στην Ευρώπη.

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία αποχής από την επικαιρότητα της αυτοκίνησης, το όνομα Colt επιστρέφει! Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το πλάνο της για την αγορά της Ευρώπης προβλέπει δύο λανσαρίσματα για το 2023, το νέο ASX και το νέο Colt. Το δημοφιλές σουπερμίνι είχε αντικατασταθεί στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας από το Spacestar (ή Mirage), χωρίς να γνωρίσει όμως εμπορική επιτυχία.

Τώρα, ως μέλος πλέον της Συμμαχίας με Renault-Nissan, η Mitsubishi δίνει και πάλι βαρύτητα στην αγορά της Ευρώπης. Με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως το υβριδικό σύστημα κίνησης, το νέο Colt (αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα) φιλοδοξεί να έχει πετυχημένη πορεία στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των σουπερμίνι.

Το νέο Mitsubishi Colt θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στην Προύσα της Τουρκίας. Θα διατίθεται από το 2023 με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας αλλά και με πλούσια γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης υβριδικής έκδοσης. Στην teaser φωτογραφία που δημοσίευσε η Mitsubishi βλέπουμε λεπτομέρειες όπως τη νέα μάσκα σε σχήμα "Χ" με ενσωματωμένα φώτα LED, τις ακμές στο καπό, τις κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες και το σηματάκι "Hybrid EV" που παραπέμπει στο υβριδικό μοντέλο.

Όσον αφορά το νέο ASX, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στο Renault Captur και άρα είναι πιθανό να κυκλοφορήσει και ως plug-in υβριδικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!