Mazda: Στόχος το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050 (vid)

Mazda: Στόχος το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Mazda: Στόχος το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050 (vid)
Ενισχύει τη δράση της η Mazda προκειμένου να προσεγγίσει τον στόχο της ουδετερότητας άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Mazda έχει θέσει σημαντικούς στόχους για το μέλλον οι οποίοι αφορούν την βιωσιμότητα και την αειφορία. Σύμφωνα με μια Έκθεση Αειφορίας της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν, η Mazda έχει διαμορφώσει τη δική της πολιτική βιωσιμότητας έχοντας εντοπίσει τα ζητήματα εκείνα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για να επιτευχθούν οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που εγκρίθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη.

Mazda

Το σχέδιο της Mazda έχει επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες δράσης οι οποίοι αφορούν τη Γη, τους Ανθρώπους και την Κοινωνία. Στο κομμάτι της Γης η Mazda θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τον πλανήτη με στόχο το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός οχήματος, κάτι που θα επιτευχθεί με την εφαρμογή διαφορετικών τεχνολογιών σύμφωνα με τις πηγές ενέργειας και τις μεθόδους παραγωγής ενέργειας κάθε περιοχής, τόσο από την προοπτική της αξιολόγησης «well-to-wheel» όσο και του κύκλου ζωής (LCA).

Mazda

Ακόμα ένας σημαντικός τομέας είναι ο τρόπος εφοδιασμού και των logistics. Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας των πόρων για την υλοποίηση μιας κοινωνίας προσανατολισμένης στην ανακύκλωση, η Mazda έχει ξεκινήσει διάφορες πρωτοβουλίες που βασίζονται στα 3Rs - Reduce, Reuse & Recycle - για να ενθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση νερού, πλαστικού και άλλων πόρων σε κάθε φάση του κύκλου ζωής ενός οχήματος. Παράλληλα, οι προσπάθειες για να γίνουν οι διαδικασίες πιο αποτελεσματικές αναμένεται να επιτύχουν σημαντική μείωση των απωλειών ενέργειας και πόρων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Mazda

Στον τομέα των Ανθρώπων η Mazda στοχεύει στη βελτίωση της εργασιακής ικανοποίησης των εργαζομένων, ενισχύοντας ένα εταιρικό κλίμα που σέβεται τα διαφορετικά ταλέντα και αξίες. Από την άλλη, η Κοινωνία θέλει στήριξη στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων. Η Mazda έχει προσπαθήσει να αναπτύξει τεχνολογίες σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Mazda Proactive Safety. Η εταιρεία υιοθετεί τη στρατηγική Building Block Strategy σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη τεχνολογιών ασφάλειας. Η Mazda θα μεγιστοποιήσει επίσης τη χρήση των διαθέσιμων τεχνολογιών συνδεσιμότητας προκειμένου να διευρύνουν περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και των ανθρώπων με την κοινωνία.

Βίντεο με το Mazda MX-30.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!