ETCR: Συμμαχία πρωταθλητισμού ανάμεσα σε Cupra και Έκστρομ

ETCR: Συμμαχία πρωταθλητισμού ανάμεσα σε Cupra και Έκστρομ

ETCR: Συμμαχία πρωταθλητισμού ανάμεσα σε Cupra και Έκστρομ
Η ισπανική φίρμα στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ηλεκτρικών αγωνιστικών τουρισμού το 2022 και σύναψε νέα συμφωνία με την πρωταθλήτρια ομάδα ομάδα EKS.

Τα τελευταία χρόνια ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ακολουθεί τα βήματα της αυτοκίνησης, με ολοένα και περισσότερα πρωταθλήματα με αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά να δημιουργούνται. Το 2021 θεσμοθετήθηκε το ETCR υπό την αιγίδα της FIA, το πρώτο πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται ηλεκτρικά αγωνιστικά τουρισμού. Στον πρώτο χρόνο του θεσμού, η Cupra αγωνίστηκε με το E-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αγωνιστικό μοντέλο της ισπανικής φίρμας δίχως κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για το 2022 έχει ένα και μοναδικό στόχο, να κατακτήσει τον τίτλο σε οδηγούς και ομάδες. Για το λόγο αυτό υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την πρωταθλήτρια ομάδα της περασμένης σεζόν, την EKS. Η ομάδα ανήκει στον Ματίας Έκστρομ, πρωταθλητή του 2021 στο ETCR και πρώην οδηγού και πρωταθλητή της Audi στο DTM και το WRX. Η EKS έχει πλούσια ιστορία επιτυχίας σε μία μεγάλη ποικιλία κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περιλαμβάνει αγώνες rallycross, ράλλυ και σιρκουί, ενώ πρόσφατα σημείωσε το 1-2 στην κατηγορία T3 του Ράλλυ Ντακάρ. Το όνομα της ομάδας στο 2022 θα είναι Cupra EKS.

O υπεύθυνος R&D της Cupra, Δρ. Βέρνερ Τιτζ δήλωσε για τη συνεργασία της εταιρείας με την EKS: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συναρπαστική νέα συνεργασία μεταξύ της CUPRA και της ομάδας EKS. Θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το CUPRA e-Racer, καθώς στοχεύουμε σε νίκες στους αγώνες και τίτλους ETCR. Και καθώς το ETCR έγινε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει εγκριθεί πλήρως από τη FIA, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα κίνητρα καθώς προετοιμαζόμαστε για τον εναρκτήριο γύρο του 2022, στη Γαλλία τον Μάιο».

Cupra ETCR

O ιδιοκτήτης της EKS, Ματίας Έκστρομ, ανέφερε: «Η νέα μας συνεργασία με την CUPRA σηματοδοτεί μία συναρπαστική στιγμή για την ομάδα EKS, καθώς εισερχόμαστε στον κόσμο των ηλεκτρικών αγώνων. Όπως πάντα, βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων ETCR - FIA eTouring για τη νίκη και η CUPRA EKS είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προσεχή σεζόν, με την αγωνιστική μας φιλοσοφία #GoHardOrGoHome! Μοιραζόμαστε το πάθος του αθλήματος και μαζί ανυπομονούμε να σημειώσουμε πολλές ακόμη νίκες και τίτλους σε αγώνες κάτω από τη σημαία CUPRA EKS».

Η Cupra EKS θα αγωνιστεί στο ETCR με το E-Racer. Το αγωνιστικό διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μια υγρόψυκτη μπαταρία 65 kW, παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 500 kW ή 680 ίππους και μέγιστη ροπή 960 Nm. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Το πρόγραμμα του FIA ETCR για το 2022

  1. 6-8 Μαΐου Παού Βιλ (Γαλλία)
  2. 20-22 Μαΐου Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
  3. 10-12 Ιουνίου Χανγκάρορινγκ (Ουγγαρία)
  4. 17-19 Ιουνίου Γιαμάρα (Ισπανία)
  5. 8-10 Ιουλίου Ζόλντερ (Βέλγιο)
  6. 22-23 Ιουλίου Βαλελούνγκα (Ιταλία)
  7. 7-9 Οκτωβρίου Ιντζέ Σπίντιουμ (Νότια Κορέα)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!