MINI: Νέα ειδική έκδοση Resolute Edition

MINI: Νέα ειδική έκδοση Resolute Edition

Κώστας Παστρίμας
MINI: Νέα ειδική έκδοση Resolute Edition
Η MINI παρουσίασε μια νέα σπορ έκδοση του Cooper S με έμπνευση από το αγωνιστικό DNA της μάρκας.

Θέλοντας να επαναπροσδιορίσει το σπορ DNA της, η MINI παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Cooper S με έμφαση στις επιδόσεις, την σπορ αισθητική και την διασκεδαστική οδήγηση. Το MΙΝΙ Cooper S Resolute Edition σχεδιάστηκε με γνώμονα τα κλασικά βρετανικά αγωνιστικά αυτοκίνητα έχοντας ακολουθήσει τα χνάρια του Cooper Works όσον αφορά το φινίρισμα και το σπορ πνεύμα.

Σχεδιαστικά, το Resolute αντλεί την έμπνευσή του από τις ιστορικές ρίζες της μάρκας. Η επιγραφή Resolute δεσπόζει στις ρίγες του καπό και στα διακοσμητικά των πλαϊνών μαρσπιέ, ενώ το χρώμα του αυτοκινήτου είναι πράσινο Rebel Green. Πολλά κλασικά στοιχεία είναι βαμμένα σε αποκλειστικό χρωματισμό Resolute Bronze, όπως τα πλαίσια των προβολέων, η μάσκα, τα πίσω φώτα, τα διακοσμητικά των εμπρός πλαϊνών πάνελ, οι χειρολαβές στις πόρτες, καθώς και οι εισαγωγές αέρα στην εμπρός ποδιά και την τάπα του ρεζερβουάρ.

Mini

Το Cooper S Resolute Edition είναι εξοπλισμένο με το γνωστό δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα TwinPower Turbo ο οποίος αποδίδει 178 ίππους και 280Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ οι επιδόσεις είναι κορυφαίες με τα 0-100Km/h να έρχονται στα 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 235Km/h. Η MΙΝΙ δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει να τοποθετήσει το αυτόματο κιβώτιο Stertronic 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη για ακόμα καλύτερες επιταχύνσεις.

Mini

Στο εσωτερικό η MΙΝΙ έχει δημιουργήσει μια σπορ ατμόσφαιρα η οποία εμπνέει για διασκεδαστική οδήγηση. Τα καθίσματα έχουν επένδυση δέρματος και υφάσματος με κορυφαία στήριξη, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί δέρμα Carbon Black με εντυπωσιακές ραφές και επένδυση Nappa. Στον εξοπλισμό, η MΙΝΙ προσφέρει τα γνωστά Driving Modes, LED φωτιστικά σώματα, Ambient Light στο εσωτερικό, ενώ στην έκδοση Resolute Edition υπάρχει ένας διπλός διακόπτης που μπορεί να χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση πιο έντονων σπορ χαρακτηριστικών στα συστήματα κίνησης και ανάρτησης του οχήματος.

Το νέο MΙΝΙ Cooper S Resolute Edition είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2022 στις εκθέσεις των εμπόρων MΙΝΙ. Η τιμή του αναμένεται να είναι ανάμεσα σε εκείνη του Cooper S στα 26.560€ και σε εκείνη του Works στα 32.950€.

Mini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!