Toyota Aygo X: Πρώτη παράδοση για το μίνι crossover

Toyota Aygo X: Πρώτη παράδοση για το μίνι crossover

Κώστας Μπιτσικώκος
Toyota Aygo X: Πρώτη παράδοση για το μίνι crossover
Το Toyota Aygo X εφοδιάζεται με 1.000άρη κινητήρα 72 ίππων και είναι διαθέσιμο για παραγγελία και στην Ελλάδα.

Ένα ζευγάρι από την περιοχή της Μοραβίας είναι οι πρώτοι ιδιοκτήτες του νέου Aygo X. To μήκους 3,7 μέτρων μίνι crossover κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στο Κολίν της Τσεχίας. Εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1 λίτρου – ισχύος 72 ίππων – ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο CVT. Την παράδοση του πρώτου Aygo X έκανε ο Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Ματ Χάρισον.

Το Aygo X βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota και αντικατέστησε το αυτοκίνητο πόλης Aygo. Από το τελευταίο είναι μακρύτερο κατά 23,5 εκατ., φαρδύτερο κατά 12,5 εκατ. και διαθέτει μεταξόνιο αυξημένο κατά 9 εκατ. Ως αποτέλεσμα, προσφέρει πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 231 λίτρων, 60 περισσότερα από το Aygo).

Toyota Aygo X

Ο εξοπλισμός του Aygo X περιλαμβάνει από τη βασική έκδοση σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 με οθόνη αφής 7 ιντσών, σύνδεση smartphone και θύρα USB, εμπρός φώτα LED, κλιματισμός και πλήρες πακέτο παθητικές και ενεργητικής ασφάλειας: 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, αναγνώριση σημάτων, ρυθμιζόμενο cruise control κ.α.

Οι τιμές του Aygo X στην Ελλάδα αρχίζουν από τα 14.370 ευρώ για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και τα 16.070 ευρώ με το αυτόματο CVT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!