Nissan: Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αποφεύγει από μόνο του εμπόδια στο δρόμο (vid)

Nissan: Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αποφεύγει από μόνο του εμπόδια στο δρόμο (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan: Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αποφεύγει από μόνο του εμπόδια στο δρόμο (vid)
Η Nissan εξελίσσει μία νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να πραγματοποιεί από μόνο του μανούβρες για την αποφυγή σύγκρουσης.

Η αυτόνομη οδήγηση δεν έχει ως μόνη αποστολή να παρέχει άνετες μετακινήσεις – κυρίως μέσα στην πόλη – χωρίς την ανάγκη για παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι. Το σημαντικότερο, μακροπρόθεσμο, όφελος θα είναι ο περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων, σημαντικότερη αιτία των οποίων είναι το ανθρώπινο λάθος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Nissan ανακοίνωσε ότι εξελίσσει μία νέα τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού. Χρησιμοποιώντας ακριβείς και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο, το αυτοκίνητο θα μπορεί να πραγματοποιεί από μόνο του μανούβρες για την αποφυγή σύγκρουσης.

Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις δοκιμές που πραγματοποιεί στις εγκαταστάσεις της. Η τεχνολογία δοκιμάζεται σε διάφορα σενάρια, όπως ένα κάθετα διερχόμενο όχημα ή ένας τροχός από φορτηγό που κυλάει στον αυτοκινητόδρομο! Χρησιμοποιώντας και αναλύοντας ταχύτατα όλα τα δεδομένα, το αυτόνομο όχημα θα μπορεί άμεσα να κρίνει και να λαμβάνει την κατάλληλη απόφαση: να φρενάρει ή να κάνει μανούβρα αποφυγής της σύγκρουσης.

Αφού τελειοποιήσει την τεχνολογία έως τα μέσα της δεκαετίας, η Nissan σκοπεύει να αρχίσει σταδιακά την ενσωμάτωσή της σε επιλεγμένα μοντέλα. Από το 2030 το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης θα είναι διαθέσιμο σε κάθε νέο Nissan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!