Mazda: Ξεκίνησε πανηγυρικά η παραγωγή του CX-60

Mazda: Ξεκίνησε πανηγυρικά η παραγωγή του CX-60

Κώστας Παστρίμας
Mazda: Ξεκίνησε πανηγυρικά η παραγωγή του CX-60
Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της Mazda ξεκίνησε πανηγυρικά την παραγωγή του.

Η Mazda γιόρτασε μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση τις προηγούμενες ημέρες με την έναρξη της παραγωγής του καινούριου CX-60. Η εταιρεία πραγματοποίησε τελετή έναρξης της παραγωγής του SUV στο εργοστάσιο Hofu Plant στην περιοχή Γιαμαγκούτσι και περισσότερα από 100 άτομα πήραν μέρος προκειμένου να τιμήσουν ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mazda τα τελευταία χρόνια.

Mazda

Ο Πρόεδρος και CEO της Mazda, Ακίρα Μαρουμότο και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδικάτου Εργαζομένων, Σατόρου Χαράντα είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν λόγο στους εργαζόμενους και να δεσμευτούν για τις ποιοτικές προδιαγραφές που τηρεί η εταιρεία. Το νέο CX-60 είναι ένα SUV το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την ναυαρχίδα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια με γνώμωνα την όμορφη εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση, τις καινοτομίες στις τεχνολογίες, τους προηγμένους κινητήρες και φυσικά το μοναδικό DNA ανθεκτικότητας της Mazda.

Mazda

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV είναι το πρώτο μοντέλο με τεχνολογία plug-in hybrid της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά SUV. Το σύστημα κίνησής του συνδυάζει ένα Skyactiv-G 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού με έναν ηλεκτροκινητήρα 129 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355V, 17.8 kWh. Η συνολική απόδοση είναι 327 ίππους και 500Nm ροπής με τους ρύπους να είναι σημαντικά χαμηλοί και την κατανάλωση επίσης σε χαμηλά επίπεδα.

Η παραγωγή του ευρωπαϊκού Mazda CX-60 ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και το πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο CX-60 αναμένεται να αναχωρήσει για την Ευρώπη από το λιμάνι Νακανοσέκι στις 26 Απριλίου. Στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο.

Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!