Υψηλού επιπέδου ακουστική στο Peugeot 308 με τη σφραγίδα της Focal

Υψηλού επιπέδου ακουστική στο Peugeot 308 με τη σφραγίδα της Focal

Κώστας Παστρίμας
Υψηλού επιπέδου ακουστική στο Peugeot 308 με τη σφραγίδα της Focal
Το νέο Peugeot 308 είναι έτοιμο να σας χαρίσει μια ανώτερη ακουστική εμπειρία χάρη στα συστήματα της Focal.

Η Focal, γαλλική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στα συστήματα ακουστικής υψηλής ευκρίνειας, συνεργάστηκε με την Peugeot για το νέο Hi-Fi σύστημα Focal Premium. Οι δύο πλευρές εδώ και τέσσερα χρόνια δουλεύουν μαζί προκειμένου να δημιουργήσουν το απόλυτο σύστημα ήχου το οποίο είναι ενσωματωμένο άψογα στο Peugeot i-Cockpit του νέου 308.

Η συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε το 2014 και είχε να κάνει με concept cars. Επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας, 2008, 3008, 5008, 508 και 508 SW. Η Peugeot ζήτησε από την ομάδα της Focal να χρησιμοποιήσει τη γνώση της, σχετικά με την ακουστική, αλλά και την ανάπτυξη και έρευνά της όσον αφορά τα τελευταία βήματα της ηχητικής καινοτομίας.

Peugeot 308

Το premium Hi-FI της FOCAL στο νέο Peugeot 308 αποτελείται από 10 ηχεία με εξαιρετική τεχνολογία. Τέσσερα TNF αλουμινίου ανεστραμμένου κώνου, τέσσερα woofers/μεσαίων συχνοτήτων με μεμβράνη από polyglass διαμέτρου 16.5 εκ. αναρτώμενα σε TMD (Turned Mass Dumper), ένα ηχείο κεντρικού καναλιού από polyglass, ένα Power Flower ηχείο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων. Είναι συνδεδεμένα με ένα νέο ενισχυτή 12 κατευθύνσεων, 690W που υποστηρίζεται από τις διαδικασίες ψηφιακής υποστήριξης ήχου Arkamys.

Peugeot 308

Σημαντικές καινοτομίες της Focal είναι το σύστημα Turned Mass Dumber το οποίο έχει στόχο να εξαλείφει τον ήχο της ανάρτησης, το σύστημα Power Flower που προσφέρει σταθερό μπάσο ήχο ακόμα και σε μεγάλη ένταση και το σύστημα ανεστραμμένου κώνου μεγαφώνων από αλουμίνιο TNF. Οι επιβάτες του Peugeot 308 θα βιώσουν την απόλυτη εμπειρία ήχου χάρη στη σωστή τοποθέτηση του κάθε ηχεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έπειτα από μελέτη στρατηγικών σημείων. Στον χώρο αποσκευών έχει τοποθετηθεί το subwoofer με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι σταθερός και ακριβής στην καμπίνα.

Peugeot 308

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!