Toyota: Το Yaris Cross ξεπέρασε σε πωλήσεις το Yaris

Toyota: Το Yaris Cross ξεπέρασε σε πωλήσεις το Yaris

Κώστας Μπιτσικώκος
Toyota: Το Yaris Cross ξεπέρασε σε πωλήσεις το Yaris
Η Toyota σημείωσε το υψηλότερο μερίδιό της στην Ευρώπη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σε μία αγορά που υποχωρεί λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών και του Πολέμου στην Ουκρανίου, η Toyota διατηρεί σταθερές τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στην Ευρώπη. Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε μικρή αύξηση 1%, φθάνοντας τις 270.913 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Το μερίδιό της έφθασε στο 7,2%, το υψηλότερο της ιαπωνικής μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα η Toyota είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μάρκα εντός του 2022 στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Volkswagen.

Η πλειοψηφία όσων αγοράζουν Toyota στην Ευρώπη επιλέγουν εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως υβριδικά. Το μερίδιο των «πράσινων» μοντέλων Toyota στη φθάνει το 78% δυτική Ευρώπη και το 69% σε όλη την ήπειρο.

Η οικογένεια της Corolla (hatchback, sedan και Touring Sports) απέφερε τις περισσότερες πωλήσεις (54.936), με το Yaris Cross να ανεβαίνει στη 2η θέση. Το μικρό SUV ξεπέρασε σε ταξινομήσεις το Yaris (40.977 έναντι 38.976), αποδεικνύοντας τη δημοφιλία που έχουν τα οχήματα ελεύθερου χρόνου στην Ευρώπη! Ακολούθησαν το RAV4 (38.704) και το C-HR (33.640).

Toyota Yaris Cross

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!