Η Nissan αναπτύσει νέα τεχνολογία μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων (vid)

Η Nissan αναπτύσει νέα τεχνολογία μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων (vid)

Η Nissan αναπτύσει νέα τεχνολογία μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων (vid)
Σε μία προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων στους δρόμους, η ιαπωνική φίρμα εξελίσει ένα νέο λογισμικό «αληθινής εδαφικής αντίληψης» που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτόνομα οχήματα.

Η τεχνολογία της αυτοκίνησης βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και κάθε νέο μοντέλο που περνά στην παραγωγή περιλαμβάνει διάφορα συστήματα ασφαλείας. Όμως, παρά το γεγονός γεγονός αυτό, τα ατυχήματα στους δρόμους δεν σταματούν να υφίστανται. Μία λύση που είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο ακόμα, είναι τα αυτόνομα οχήματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ένταξή τους στην καθημερινότητα θα συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

H Nissan ανακοίνωσε πως εξελίσσει μία νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, την οποία ονομάζει «αληθινή εδαφική αντίληψη» και που χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει δραματικά την αποφυγή σύγκρουσης. Συγκεκριμένα αντελεί τις πληροφορίες αυτές από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Το πρόγραμμα ανάπτυξης λογισμικού για αυτόνομα οχήματα είναι μέρος του Nissan Ambition 2030 που έχει ως στόχο να αναβαθμίσει την ιαπωνική φίρμα και να την ανεβάσει επίπεδο στον παγκόσμιο χάρτη.

Nissan

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα σε πραγματικό χρόνο και με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι δυνατό να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. Επιπλέον, «διαβάζει» την κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο σε απόσταση και να εκτελέσει αναλόγως αλλαγές στην λωρίδα κυκλοφορίας.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, Τακάο Ασάμι, που ηγείται παγκοσμίως της έρευνας και ανάπτυξης του Brand, ανέφερε σχετικά: «Η Nissan ήταν η πρώτη που λάνσαρε μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού. Όταν εξετάζουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας για τους οδηγούς να αισθάνονται πολύ σίγουροι για την ασφάλεια του οχήματός τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η υπό ανάπτυξη τεχνολογία της αληθινής εδαφικής αντίληψης θα συμβάλει σημαντικά στο μέλλον στην αυτοπεποίθηση του οδηγού, στα μειωμένα τροχαία ατυχήματα και στην αυτόνομη οδήγηση».

Nissan

Στόχος της Nissan είναι η ολοκλήρωση της εξέλιξης της τεχνολογίας αληθινής εδαφικής αντίληψης εντός της δεκαετίας, ώστε να περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα και σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το οικονομικό έτος 2030.

Nissan

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τη λειτουργία της τεχνολογίας αληθινής εδαφικής αντίληψης της Nissan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!