Η Volvo επενδύει στην πλατφόρμα Carwow

Η Volvo επενδύει στην πλατφόρμα Carwow

Η Volvo επενδύει στην πλατφόρμα Carwow
Η Volvo απέκτησε μερίδιο στην online πλατφόρμα αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων Carwow.

Η Carwow είναι μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες αγορών νέων αυτοκινήτων με έντονη παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Η έδρα της είναι στο Λονδίνο και απασχολεί πάνω από 400 ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Η Volvo αποφάσισε να επενδύσει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θέλοντας να αποκομίσει γνώσεις στους τομείς των online πωλήσεων και την απευθείας σχέση με τον πελάτη.

Volvo

Μέσω της Volvo Cars Tech Fund, η Volvo απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας Carwow σφραγίζοντας την ήδη καλή σχέση των δύο εταιρειών. Η συνεργασία περιλαμβάνει συνδρομητική υπηρεσία της Volvo καθώς και επίσκεψη των ενδιαφερόντων στους επίσημους διανομείς της. Μακροπρόθεσμα, η Volvo θέλει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των online πωλήσεων των μοντέλων της και να έχει άμεση επαφή με τον πελάτη, κάτι που έχουν ξεκινήσει να κάνουν και άλλες μεγάλες εταιρείες.

Volvo

Ο Λεξ Κερσμέικερς, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εμπορικών Λειτουργιών στη Volvo Cars, σχολίασε: «Οι ανεξάρτητες πλατφόρμες αγοράς παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε καταναλωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού κλάδου στον οποίο βρίσκεται η Volvo Cars. Είμαστε από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεσμεύτηκαν να κάνουν το πέρασμα στις online πωλήσεις. Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, θα εκπαιδευτούμε και θα αποκομίσουμε πολύτιμες γνώσεις για την online αγοραστική συμπεριφορά. Η συνεργασία μας με την carwow θα βοηθήσει εμάς και τους Επίσημους Διανομείς μας να αυξήσουμε τους όγκους των πωλήσεων και να πετύχουμε τον στόχο μας που προβλέπει ότι έως το 2025 περίπου το ήμισυ των πωλήσεών μας θα πραγματοποιείται online».

Volvo

Η στρατηγική της Volvo για τις online πωλήσεις περιλαμβάνει απευθείας σχέση με τον πελάτη ο οποίος θα απολαμβάνει μια απλή και απροβλημάτιστη εμπειρία για την παραγγελία προϊόντων και υπηρεσιών Volvo, καθώς και με ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης μέσω του online καταστήματός της, στο volvocars.com.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!