Lamborghini Huracan GT3 EVO2: Το νέο αγωνιστικό για ιδιώτες (vid)

Lamborghini Huracan GT3 EVO2: Το νέο αγωνιστικό για ιδιώτες (vid)

Lamborghini Huracan GT3 EVO2: Το νέο αγωνιστικό για ιδιώτες (vid)
Βασισμένη στην κορυφαία πολιτική έκδοση της Huracan, η νέα GT3 EVO2 ξεχωρίζει από την τεράστια πίσω αεροτομή.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα αρχίσουν οι παραδόσεις της νέας αγωνιστικής Huracan, με την πρώτη εμφάνιση να γίνεται το 2023 στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα. Η Huracan GT3 EVO2 αποκαλύφθηκε πλήρως από την Lamborghini Squadra Corse, το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής μάρκας.

Το αγωνιστικό κατηγορίας GT3 βασίζεται στην πολιτική STO, την κορυφαία έκδοση της Huracan με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Μοιράζεται μαζί της σημαντικά στοιχεία, όπως η κίνηση στους πίσω τροχούς και ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας, ο οποίος στην STO αποδίδει 640 ίππους. Από εδώ αρχίζουν όμως οι σημαντικές διαφορές, όπως το αεροδυναμικό πακέτο και το νέο σύστημα εισαγωγής που αυξάνει την απόκριση του κινητήρα στα «θέλω» του οδηγού.

Lamborghini Huracan GT3 EVO2

Το αμάξωμα της GT3 είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, σε συνεργασία με το Centro Stile της Lamborghini. Η αεροδυναμική απόδοση ενισχύεται από τα νέα σπλίτερ, το πάτωμα και την πίσω διαχύτη, ενώ η τεράστια πίσω αεροτομή στηρίζεται σε αλουμινένιους βραχίονες. Το σύστημα πέδησης έχει ενισχυθεί με νέες δαγκάνες και τακάκια, για βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φρένων τόσο σε αγώνες αντοχής όσο και σπριντ.

Lamborghini Huracan GT3 EVO2

Επανασχεδιασμένο είναι το roll cage, ενώ τα πλαϊνά πάνελ από ανθρακόνημα και κέβλαρ προστατεύουν σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης κατά τα πρότυπα των κανονισμών FIA 2022. Η Huracan GT3 EVO2 παραδίδεται στους ιδιώτες αγωνιζόμενους με ελαστικά Pirelli PZero (325.680-18 μπροστά και 325/705-18 πίσω).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!