Βραβείο... γοητείας για την Alfa Romeo

Βραβείο... γοητείας για την Alfa Romeo

Βραβείο... γοητείας για την Alfa Romeo
Η Alfa Romeo απέσπασε ακόμα ένα βραβείο ομορφιάς αυτήν τη φορά στο κλασικό κουπέ της 1900C Super Sprint.

Το 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο θεσμός Motor Klassik Awards ο οποίος βραβεύει τα πιο γοητευτικά κλασσικά αυτοκίνητα. Περισσότεροι από 18.000 αναγνώστες του περιοδικού Motor Klassik έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση Retro Classics στην Σουτγκάρδη.

Κορυφαία διάκριση στον θεσμό απέσπασε για μια ακόμα φορά η Alfa Romeo η οποία γοήτευσε το κοινό αυτήν τη φορά με την 1900C Super Sprint. Το μοναδικό αυτό μοντέλο πήρε μέρος στην κατηγορία των Classic Coupe και κατάκτησε την πρώτη θέση με 30,8% των ψήφων. Το μοντέλο 1900 μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά το αυτοφερόμενο αμάξωμα και τον αποδοτικό κινητήρα.

Alfa Romeo

Η 1900C ήταν η «κοντή» έκδοση του μοντέλου καθώς είχε 13 εκατοστά μικρότερο μεταξόνιο, ενώ ο κινητήρας των 1,9 λίτρων είχε απόδοση 115 ίππους με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν πέντε σχέσεων, κάτι πρωτοποριακό για την εποχή, ενώ σχεδιαστές όπως ο Πινινφαρίνα, ο Ζαγκάτο, ο Μπερτόνε και ο Τζία, δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του 1900C.

Alfa Romeo

O Νίκολο Μπιατζιόλι, Διευθυντής της Alfa Romeo για την αγορά της Γερμανίας, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή και πλέον μια διαχρονική παράδοση, η Alfa Romeo να κερδίζει στο θεσμό "Motor Klassik Award". Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που οι αναγνώστες αυτού το εξειδικευμένου περιοδικού επιλέγουν για ακόμα μια φορά ένα από τα θρυλικά μας μοντέλα. Η Alfa Romeo 1900C Super Sprint δεν θεωρείται άδικα ένα από τα πιο όμορφα coupé όλων των εποχών».

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!