Skoda: Βραβείο σχεδιασμού στα Red Dot Awards

Skoda: Βραβείο σχεδιασμού στα Red Dot Awards

Skoda: Βραβείο σχεδιασμού στα Red Dot Awards
Το δημοφιλές μοντέλο της Skoda απέσπασε το τρίτο του βραβείο σχεδίασης από το Red Dot Award.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικές ημέρες από την πρώτη μας εμπειρία οδήγησης του νέου Skoda Fabia επί ελληνικού εδάφους και το δημοφιλές μοντέλο έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Αυτήν τη φορά το Fabia απέσπασε ακόμα ένα βραβείο σχεδιασμού από την επιτροπή του Red Dot Award για τον σχεδιασμό του. Εκείνο το οποίο εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή ήταν η σπορ εξωτερική του εμφάνιση και το ευρύχωρο εσωτερικό του.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Skoda Fabia κερδίσει βραβείο από το Red Dot Award (2008, 2015). Το νέο μοντέλο, στην τέταρτη γενιά του, κέρδισε τους κριτές με τον συναισθηματικό σχεδιασμό και τις σπορ του αναλογίες. Οι μπροστινοί προβολείς, σε σχήμα με έντονες γωνίες, διαθέτουν τεχνολογία LED και επεκτείνονται μέχρι τη μάσκα. Ακριβώς όπως τα πίσω φώτα LED, διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη της υαλουργίας της Βοημίας.

Skoda

Ο Όλιβερ Στεφανί, επικεφαλής της Skoda Design, δήλωσε: «Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot για το νέο Fabia είναι μια πολύ ιδιαίτερη τιμή και θαυμάσια επιβεβαίωση της δουλειάς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, που προσπαθεί καθημερινά να αναπτύξει την προϊοντική ταυτότητα των μοντέλων μας με μεγάλη αφοσίωση και ενθουσιασμό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, τα αυτοκίνητά μας εντυπωσιάζουν σε τακτική βάση τα διεθνούς αποδοχής μέλη της κριτικής επιτροπής με τον συναισθηματικό σχεδιασμό, τους γενναιόδωρους χώρους, την πρακτικότητα και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής - ένα ελκυστικό πακέτο που εκτιμούν επίσης και οι πελάτες μας».

Skoda

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τα συνολικά 48 μέλη της κριτικής επιτροπής από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, σχεδιαστών, δημοσιογράφων και συμβούλων σχεδιασμού, αξιολόγησαν ανεξάρτητα κάθε συμμετοχή βάσει πολλών κριτηρίων,
όπως το επίπεδο καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Red Dot Gala στις 20 Ιουνίου 2022 στο Έσσεν της Γερμανίας.

Skoda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!