Ντεμπούτο με νίκη για την Cupra στο FIA ETCR

Ντεμπούτο με νίκη για την Cupra στο FIA ETCR

Ντεμπούτο με νίκη για την Cupra στο FIA ETCR
Η Cupra κυριαρχεί στον πρώτο αγώνα με ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού.

Το 2022 η Cupra αποφάσισε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων Τουρισμού eTouring της FIA. Πρόκειται για έναν θεσμό με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο οποίος χωρίζεται σε δύο Pool, το Pool Fast και το Pool Furius. Οι αγώνες έχουν μέγιστη διάρκεια 20 λεπτών για να μη χρειάζεται κάποια εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ τα αυτοκίνητα είναι πανίσχυρα φτάνοντας τα 500kW (670 ίππους) ισχύος.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος διεξήχθη στους δρόμους της πόλης Παού-Βιγιέ με το μήκος της πίστας να φτάνει τα 2,7 χιλιόμετρα. Η Cupra με την ομάδα EKS στην πρώτη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα έκανε αισθητή την παρουσία της κατακτώντας νίκες σε όλες τις κατηγορίες. Στον Pool Fast SuperFinal o Αντριέν Ταμπάι ήταν ο μεγάλος νικητής, ενώ στον Pool Furious SuperFinal μεγάλος νικητής ήταν ο Ματίας Έκστρομ ο οποίος στέφθηκε νικητής όλης της διοργάνωσης. Στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας βρέθηκε ο Τόμ Μπλόμγκβίστ, επίσης της ομάδας Cupra EKS. Ο τέταρτος οδηγός της ομάδας είναι ο Ζορντί Ζενέ.

cupra

Ο πολύ έμπειρος Ματίας Έκστρομ, δήλωσε: «Το να τερματίσουμε στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση και να είμαστε κορυφαίοι κατασκευαστές το πρώτο Σαββατοκύριακο με την Cupra EKS είναι ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. Φυσικά, μπορεί να υπάρξει ένας μόνος νικητής και χαίρομαι που είμαι εγώ αλλά ο Αντριέν και ο Τόμ έκαναν μία εξαιρετική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο που μας επέτρεψε να κερδίσουμε τους μέγιστους πόντους. Αυτό μας τοποθετεί σε πολύ ισχυρή θέση στην αρχή της σεζόν. Ο τελικός ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και έπρεπε να προσπαθήσω πολύ σκληρά οπότε ήμουν χαρούμενος που πήρα τη νίκη στο τέλος. Τώρα ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο στην Κωνσταντινούπολη».

cupra

Το Παγκόσμιο Κύπελλο eTouring ETCR έχει προγραμματισμένους επτά αγώνες για το 2022 με επόμενη στάση στην Κωνσταντινούπολη και την πίστα Istanbul Park στις 20-22 Μαίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!