Skoda: Έτσι κατασκευάζονται οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (vid)

Skoda: Έτσι κατασκευάζονται οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (vid)

Skoda: Έτσι κατασκευάζονται οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (vid)
Οι μπαταρίες από το εργοστάσιο του Μλάντα Μπόλεσλαβ χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Audi, Seat, Skoda και Volkswagen που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ.

Την έναρξη παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, ανακοίνωσε η Skoda. Οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση της γραμμής παραγωγής κόστισαν 130 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen εκτός Γερμανίας που κατασκευάζει εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα της πλατφόρμας ΜΕΒ.

Στη γραμμή παραγωγής απασχολούνται 250 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κατασκευάζουν περισσότερες από 250.000 μπαταρίες το χρόνο, όχι μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda αλλά επίσης για αυτοκίνητα των Audi, Seat/Cupra και Volkswagen. Στα τέλη του 2023 η γραμμή παραγωγής θα επεκταθεί κι άλλο, ανεβάζοντας την ετήσια παραγωγή στις 380.000 μπαταρίες.

Οι μπαταρίες που κατασκευάζονται εκεί είναι τριών κατηγοριών μεγέθους: η μικρή με 8 μονάδες έχει συνολική χωρητικότητα 55 kWh, η μεσαία με 9 μονάδες φθάνει τις 62 kWh, ενώ η μεγάλη των 12 μονάδων έχει χωρητικότητα 82 kWh.

Στο ακόλουθο βίντεο η Skoda παρουσιάζει τη διαδικασία συναρμολόγησης των μπαταριών και τοποθέτησής τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!