Mercedes-Benz SLR Uhlenhaut Coupe του 1955: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία (vid)

Mercedes-Benz SLR Uhlenhaut Coupe του 1955: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία (vid)

Mercedes-Benz SLR Uhlenhaut Coupe του 1955: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία (vid)
Το σπάνιο μοντέλο, μόλις ένα από τα δύο που κατασκευάστηκαν, ξεπέρασε κατά 90 εκατ. ευρώ το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία!

Σε εντυπωσιακή τιμή που παραπέμπει σε διάσημο έργο τέχνης πωλήθηκε η Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955. Το πανέμορφο και εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο αγοράστηκε σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s έναντι του εξωφρενικού ποσού των 135 εκατομμυρίων ευρώ! Το αυτοκίνητο ανήκε στην Mercedes-Benz και είναι ένα από τα μόλις δύο που κατασκευάστηκαν.

Βασιζόταν στην W 196 R, το αυτοκίνητο με το οποίο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα της Formula 1, το 1954 και το 1955. Η 300 SLR Uhlenhaut Coupe πήρε το όνομά της από το σχεδιαστή και μηχανολόγο Ρούντολφ Ούενχοτ. Σε σχέση με το αγωνιστικό της Formula 1, ο κινητήρας είχε αυξημένο κυβισμό στα 3 λίτρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα των 290 χλμ/ώρα καθιστούσε την 300 SLR ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Mercedes-Benz SLR Uhlenhaut Coupe

Η Mercedes-Benz αποφάσισε να πουλήσει τη μία από τις δύο 300 SLR Uhlenhaut Coupé για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία του “Mercedes-Benz Fund” που θα παρέχει υποτροφίες σε νέους για σπουδές στους τομείς της περιβαλλοντικής επιστήμης και της απαναθρακοποίησης του πλανήτη μας. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου στο μουσείο της γερμανικής μάρκας στη Στουτγάρδη. Καλεσμένοι ήταν επιλεγμένοι πελάτες της Mercedes-Benz καθώς και συλλέκτες οχημάτων και έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αρχική τιμή της 300 SLR στη δημοπρασία ήταν υψηλότερη από το ποσό των 41,5 εκατ. ευρώ που έπιασε το 2918 μία Ferrari 250 GTO του 1962. Ήταν το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία για αυτοκίνητο, το οποίο ξεπεράστηκε κατά περισσότερο από 90 εκατ. ευρώ!

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

«Η 300 SLR Uhlenhaut Coupe αποτελεί ορόσημο στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων αλλά και ένα ιστορικό γεγονός που έχει διαμορφώσει την μάρκα μας. Η απόφαση να πουλήσουμε το ένα από τα μόλις δύο αυτοκίνητα ελήφθη με βάση τη λογική: να βοηθήσουμε έναν καλό σκοπό», δήλωσε ο Όλα Καλένιους, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz.

Όπως ανακοινώθηκε, ο – άγνωστος – αγοραστής της 300 SLR Uhlenhaut Coupe συμφώνησε να παρέχει το αυτοκίνητο για δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς η άλλη 300 SLR θα συνεχίσει να εκτίθεται στο Μουσείο της Mercedes-Benz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!