Toyota Aygo X: Στην Ελλάδα το μίνι crossover (τιμές)

Toyota Aygo X: Στην Ελλάδα το μίνι crossover (τιμές)

Toyota Aygo X: Στην Ελλάδα το μίνι crossover (τιμές)
Το μήκους 3,7 μέτρων αυτοκίνητο πόλης αποκτά περιπετειώδη χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσφέρει πιο πλούσιους χώρους από τον προκάτοχό του.

Η στροφή της Toyota προς τα SUV/Crossover συνεχίζεται και στην κατηγορία Α, των αυτοκινήτων πόλης. Το Aygo X είναι ο διάδοχος του Aygo, συνδυάζοντας την εμφάνιση ενός crossover με την πρακτικότητα ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου (το γράμμα «Χ» σημαίνει παραπέμπει στο Cross). Η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε το λανσάρισμα του μοντέλου στη χώρα μας, δημοσιοποιώντας τον αναλυτικό τιμοκατάλογο και τα επίπεδα εξοπλισμού.

To μήκους 3,7 μέτρων Aygo X κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στο Κολίν της Τσεχίας. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota, γεγονός που του χαρίζει καλύτερη οδική συμπεριφορά και μεγαλύτερους χώρους από το Aygo. Από το τελευταίο είναι μακρύτερο κατά 23,5 εκατ., φαρδύτερο κατά 12,5 εκατ. και διαθέτει μεταξόνιο αυξημένο κατά 9 εκατ. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 231 λίτρων, 60 λίτρα περισσότερα από το Aygo.

Κινητήρας

Το Aygo X εφοδιάζεται αποκλειστικά με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1 λίτρου – ισχύος 72 ίππων και ροπής 93 Nm – ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο CVT. Στην πρώτη περίπτωση η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 15,6 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 4,7 λίτρα ανά 100 χλμ. Με το αυτόματο κιβώτιο, ο χρόνος για το 0-100 είναι 15,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση 4,9 λ/100 χλμ. Και στις δύο περιπτώσεις, το Aygo X έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και καθημερινά ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο.

Toyota Aygo X

Τιμές

Οι τιμές του Aygo X με μηχανικό κιβώτιο αρχίζουν από τα 14.370 ευρώ για την έκδοση Χ και τα 14.970 ευρώ για την X-Play. Το μοντέλο με το αυτόματο κιβώτιο CVT κοστίζει 16.070 ευρώ για την X-Play. Το Aygo X είναι διαθέσιμο και με υφασμάτινη, συρόμενη οροφή (από 15.870 ευρώ με μηχανικό κιβώτιο και από 16.970 ευρώ με CVT).

Μηχανικό κιβώτιοΤιμή
Aygo X14.370€
Aygo X-Play14.970€
Aygo X-Play Canvas Top15.870€
Aygo X-Pulse16.240€
Aygo X-Trend17.040€
Aygo X-Envy17.640€
Augo X-Limited19.860€

Το επιπλέον κόστος για το αυτόματο κιβώτιο CVT είναι περίπου 1.100 ευρώ.

Εξοπλισμός

Η βασική έκδοση Aygo X περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων): φώτα ημέρας LED, οθόνη αφής 7 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, κλιματισμό, σύστημα ασφάλειας Toyota T-Mate (6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, αναγνώριση σημάτων, ρυθμιζόμενο cruise control κ.α.).

Η X-Play προσθέτει 4 ηχεία (αντί για δύο), κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Η X-Style περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης, οθόνη 8΄΄ για το σύστημα πολυμέσων και δερμάτινο τιμόνι. Η X-Pulse διχρωμία αμαξώματος, πίσω φιμέ τζάμια και ηλεκτρικά θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Η X-Trend σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη 9’’, cloud σύστημα πλοήγησης, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση κινητού, φωνητικές εντολές, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και αισθητήρα βροχής. Η X-Envy προσφέρει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, γρίλια με ένθετα χρωμίου, φώτα LED, επενδύσεις από δέρμα/ύφασμα στα καθίσματα. Τέλος η X-Limited περιλαμβάνει ζάντες 18’’ (μαύρο ματ με πορτοκαλί), ηχοσύστημα της JBL με 9 ηχεία, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, καθίσματα από δέρμα/ύφασμα με πορτοκαλί ραφές, εξωτερικά και εσωτερικά στοιχεία διακόσμησης σε πορτοκαλί.

Toyota Aygo X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!