Τι προσφέρουν οι αναρτήσεις FOX του Ford Ranger Raptor;

Τι προσφέρουν οι αναρτήσεις FOX του Ford Ranger Raptor;

Τι προσφέρουν οι αναρτήσεις FOX του Ford Ranger Raptor;
Οι αναρτήσεις του νέου Ford Ranger Raptor προέρχονται από σύστημα δοκιμασμένο σε αγώνες.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο το νέο Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα. Το εκθαμβωτικό pick up της Ford εκτός από την δυναμική εμφάνιση και τον πανίσχυρο κινητήρα, είναι εξοπλισμένο με αναρτήσεις τελευταίας τεχνολογίας που προέρχονται από τους αγώνες και την Ford Performance.

Το Ranger Raptor χρησιμοποιεί το σύστημα αμορτισέρ νέας γενιάς FOX 2.5 Live Valve Internal Bypass το οποίο διαθέτει μεταβλητή απόσβεση κατά μήκος της διαδρομής των αμορτισέρ αλλά και ηλεκτρονική διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών αυτών. Τα συγκεκριμένα αμορτισέρ είναι τα πιο προηγμένα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στο Ranger Raptor και φέρουν πλήρωση λαδιού με Teflon που μειώνει τις τριβές κατά περίπου 50% σε σύγκριση με εκείνα του απερχόμενου μοντέλου. Επιπλέον, οι αναρτήσεις διαθέτουν το σύστημα FOX Bottom-Out Control, το οποίο προστατεύει από το φαινόμενο του απότομου τερματισμού της ανάρτησης που έχει δοκιμαστεί σε αγώνες.

Ford

Τη ρύθμιση των αναρτήσεων έχει αναλάβει η Ford Performance η οποία χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μηχανικής με τη βοήθεια υπολογιστή και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Όλες οι παράμετροι, όπως η σκληρότητα των ελατηρίων, η απόσταση από το έδαφος, το σετάρισμα των βαλβίδων παράκαμψης και η απόσβεση σε κάθε «ζώνη διαδρομής» του αμορτισέρ, είχαν ως στόχο τη δημιουργία της τέλειας ισορροπίας μεταξύ άνεσης, ελέγχου, σταθερότητας και ελκτικής πρόσφυσης εντός και εκτός δρόμου.

Ford

Ο Ντέιβ Μπέρν, Επικεφαλής μηχανικός της Ford Performance, δήλωσε: «Οι αναβαθμίσεις της ανάρτησης του Ranger Raptor αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τα νέα αμορτισέρ FOX Live Valve. Η ανάρτηση προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο ώστε να προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο του αμαξώματος στο δρόμο, ενώ απορροφά τις μικρές αλλά και μεγάλες ανωμαλίες στις εκτός δρόμου διαδρομές, εξασφαλίζοντας μέγιστο έλεγχο και επιδόσεις».

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!